Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φως στο τούνελ για την λειτουργία του ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου

Αγαπητοί φίλοι ήρθε η ώρα της δικαίωσης, πριν ένα χρόνο παραιτήθηκα από το ΝΠΔΔ και δέχθηκα μια άδικη, συκοφαντική και ανυπόγραφη επίθεση από τον Δήμο Μουζακίου και απειλήθηκα με μηνύσεις, επειδή στην παραίτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκα στον λάθος τρόπο που χρόνια τώρα λειτουργεί το ΝΠΔΔ και ότι το ΝΠΔΔ δεν μπορεί να ξοδεύει χρήματα των συμπολιτών μας, χωρίς να υπάρχει αίτημα των ενδιαφερομένων ή πρόταση της κ. Προέδρου στο συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση που να αναφέρει τι συγκεκριμένα θέλει να στηρίξει και να πληρώνει το συμβούλιο ΝΠΔΔ και με τι ποσό, χωρίς να υπάρχει συνεργασία των μελών για την αναγκαιότητα της κάθε πληρωμής σε σχέση με τον προϋπολογισμό, σε σχέση με το αν η δράση αυτή προάγει την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό, χωρίς να εξετάζεται αν εξυπηρετεί της πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του ΝΠΔΔ, και χωρίς να ζητάει το ΝΠΔΔ χορηγίες και προσφορές για καλύτερες τιμές πρωτίστως από την τοπική αγορά.

Και ένα χρόνο μετά το ΝΠΔΔ υιοθετεί την πρόταση αυτή και συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του ΝΠΔΔ στις 18.4.2017 έρχεται στο συμβούλιο πρόταση της Προέδρου για συζήτηση και έγκριση να καλύψει το συμβούλιο του ΝΠΔΔ τα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2017 με τοποθέτηση τραπεζοκαθισµάτων, ηχητικά, προσκλήσεις, καφέδες, στεφάνια και η δαπάνη θα είναι 2.350,00 ευρώ. Και στην συνεδρίαση της 20.4.2017 έρχεται πρόταση της κ. Προέδρου για συζήτηση και έγκριση να καλύψει το συμβούλιο του ΝΠΔΔ την ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ στο Κόμπελο για τραπεζοκαθίσματα και στέγαστρο με δαπάνη 800 ευρω.

Αγαπητοί φίλοι, πιστεύω η αρχή έγινε και είναι πάρα πολύ θετικό αυτό και μπράβο, να έρχονται δηλαδή στα συμβούλια συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για συζήτηση και έγκριση και έτσι το 9μελές συμβούλιο του ΝΠΔΔ να έχει πλέον ουσιαστικό ρόλο, και δεν θα τα αποφασίζει όλα μόνη της με την έγκριση των συμβούλων η κ Πρόεδρος.

Αλλά αυτό θα πρέπει να επεκταθεί και να καθιερωθεί ως θεσμός πλέον για όλες της πληρωμές του ΝΠΔΔ, για την λειτουργία των δύο παιδικών σταθμών και των αθλητικών κέντρων, για της ανάγκες λειτουργίας των οποίων οι υπεύθυνοι εγγράφως με αίτηση θα πρέπει να απευθύνονται στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ, οι πρόεδροι των Συλλόγων επίσης εγγράφως να απευθύνονται στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ και να ζητάνε για την στήριξη των εκδηλώσεων των συγκεκριμένα πράγματα.

Και γενικότερα όλες οι πληρωμές του ΝΠΔΔ να συζητιούνται και να εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα αποφασίζει η κ Πρόεδρος μόνη της και αμέσως μετά στο πρώτο συμβούλιο να ενημερώνει τους συμβούλους.

Δικαίωμα στον πολιτισμό έχουν όλες και οι 27 Τ.Κ. και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, και ο τελικός στόχος του ΝΠΔΔ πρέπει να είναι η πολιτιστική ένωση των τριών πρώην Δήμων Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης και αυτό απαιτεί συνεργασία δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Ευχαριστώ
Μπάλλας Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στις εγκαταστάσεις του νερού Θεόνη

Next Article

Στον Διαγωνισμό Καινοτομίας "Hackathlon" ο Δήμος Τρικκαίων

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”