Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

FORMULA 1:H Mercedes επιλέγει Ράσελ, προς Alfa Romeo ο Μπότας

mercedes1

Η απόφαση της Mercedes για αντικατάσταση του Βάλτερι Μπότας με τον Τζορτζ Ράσελ το 2022 φέρεται να έχει ληφθεί, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τότο Βολφ, και ο πρώτος φαίνεται έτσι να είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του Κίμι Ράικονεν στην Alfa Romeo του χρόνου.

Η πρωταθλήτρια, επισήμως, υποστηρίζει ότι θα λάβει μέσα στον Αύγουστο την απόφασή της για τον οδηγό που θα οδηγεί το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας, δίπλα στους Λιούις Χάμιλτον – ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο, μέχρι το τέλος του 2023.

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, δήλωσε στο γερμανικό RTL: “Θα δούμε τι απόφαση θα λάβουμε, ή έχουμε ήδη λάβει αλλά δεν ανακοινώνουμε. Δυστυχώς δεν έχω νέα, αλλά το να πεις σε κάποιον πως ‘αυτό ήταν’ είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα μπορούσα να λάβω. Είναι κάτι που θα προτιμούσα να μην κάνω. Αλλά παρότι είναι υπερβολικά δύσκολο, είναι στο ρόλο μου να έχω και δυσάρεστες συζητήσεις, αν είναι το σωστό για την ομάδα”.

Σε ερώτηση για τον Ράσελ, ο Αυστριακός σχολίασε: “Έχει, αναμφίβολα, ό,τι χρειάζεται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Αλλά πρέπει να χτίσεις την εξέλιξή του προσεκτικά, και αυτό κάναμε. Είναι σημαντικό να έχουν και οι δύο ένα καλό μέλλον και να συζητάμε μαζί τους τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν”.

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Βολφ είπε ότι η απόφαση της Mercedes δεν θα εξαρτηθεί από την απόδοση του Μπότας στο επόμενο GP, της Ουγγαρίας, την 1η Αυγούστου: “Δεν έχει σχέση, η απόφασή μας δεν έχει να κάνει με αυτό, έχει να κάνει με την συζήτησή μας με τη Mercedes για το μέλλον του οδηγικού μας διδύμου. Θα αποφασίσουμε το καλοκαίρι και μετά θα αποφασίσουμε πότε θα το ανακοινώσουμε”.

Ο Βαλτέρι Μπότας συζητάει με τον Λενκλέρκ στο Σίλβερστοουν.
Ο Βαλτέρι Μπότας συζητάει με τον Λενκλέρκ στο Σίλβερστοουν © 2020 MARK SUTTON/ASSOCIATED PRESS, AP

Η εναλλακτική λύση για τον Μπότας, αν η απόφαση της Mercedes είναι όντως να τον αποδεσμεύσει τον προσεχή Δεκέμβριο, φέρεται να είναι η Alfa Romeo. O Φινλανδός είχε ακουστεί και για τη Williams, αλλά στην αγγλική ομάδα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpine θέλει να τοποθετήσει τον εξαιρετικά ταχύ πρωτοπόρο της F2 Γκουανιού Ζου το 2022.

Στην Alfa Romeo, οι διοικητές της ιταλικής εταιρείας (χορηγού της Sauber) φέρεται να έχουν τον Μπότας πρώτο στη λίστα τους για το ενδεχόμενο -που φαντάζει πλέον πολύ πιθανό- να αντικαταστήσουν τον Κίμι Ράικονεν. Ακούγεται ότι έχουν κάνει ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις.

Ο διευθυντής της ομάδας, Φρεντ Βασέλ, τόνισε: “Η Mercedes πρέπει πρώτα να πάρει τις αποφάσεις της, και η Red Bull τις αποφάσεις της, και μετά σαν ντόμινο θα αποκτήσουμε ορισμένες επιλογές και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας σε εκείνο το χρονικό σημείο”.

Δηλαδή, η Alfa Romeo θέλει να καρπωθεί τους οδηγούς που θα απορρίψει η Mercedes και η RBR, καθώς για το δεύτερό της κόκπιτ η απόφαση ανήκει στη Ferrari, αν θα κρατήσει εκεί τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι ή αν θα τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον οδηγό της Ακαδημίας της – όπως τον Καλούμ Ιλό.

Ο τελευταίος πρωταθλητής της Ferrari, Κίμι Ράικονεν, πάντως έκανε -με το τυπικό cool στιλ του- σαφές ότι δεν δίνει δεκάρα ούτε για τις φήμες, ούτε με το ποιος πρόκειται να τον αντικαταστήσει στην Alfa Romeo του χρόνου. “Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα ακόμα. Το ίδιο γινόταν και πέρσι τέτοιο καιρό. Αν αποφασίσω να τα παρατήσω, δεν με νοιάζει ποιος θα οδηγεί το αυτοκίνητο. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα”, είπε ο 41χρονος, πλέον, Κίμι.

Σε ερώτηση αν νιώθει μεγάλος σε ηλικία, με δεδομένο ότι έχει τρέξει απέναντι στους Μίκαελ Σουμάχερ και Γιός Φερστάπεν και τώρα απέναντι και στους γιους τους, Μικ και Μαξ, ο Κίμι απάντησε: “Νιώθω μεγάλος μόνο καμιά φορά που σηκώνομαι από το κρεβάτι το πρωί, αλλά όχι στην πίστα με το αυτοκίνητο”.

sport24.gr



Total
0
Shares
Previous Article
pinakas ael

ΑΕΛ: "Συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Πινακά"

Next Article
evaggelia miariti litsa 2

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών η Ευαγγελία Μιαρίτη - Αναγνώστου