Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Formula 1: Ο Λεκλέρ στην pole position του Μπαχρέιν

ferrari lekler

Formula 1: Ο Λεκλέρ στην pole position του Μπαχρέιν

Η Scuderia επιβεβαίωσε την εξαιρετική εικόνα των δοκιμών του χειμώνα κερδίζοντας με τον Σαρλ Λεκλέρ τον Μαξ Φερστάπεν σε μια μάχη στα χιλιοστά του δευτερολέπτου στις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Μπαχρέιν, επιβεβαιώνοντας ότι επέστρεψε μετά από 15 χρόνια με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου.

Το αποκορύφωμα της μάχης ήρθε στην πρώτη προσπάθεια των τριών διεκδικητών της πολ ποζίσιον στο Q3 στο GP του Μπαχρέιν για την Formula 1.

Μετά τον πρώτο τους γύρο ο Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari F1-75 τέθηκε επικεφαλής με διαφορά 44 χιλιοστών από τον Λεκλέρ και 56 χιλιοστών από τον Φερστάπεν.

Στο δεύτερο γύρο των τριών πρωταγωνιστών στο Q3, όμως, ο Μονεγάσκος έκανε τον εκθαμβωτικό γύρο που του χάρισε την πολ ποζίσιον – με διαφορά 123 και 129 χιλιοστών του δευτερολέπτου αντίστοιχα από τον Σάινθ. Ήταν η 10η πολ ποζίσιον στην καριέρα του Λεκλέρ.

Ο Φερστάπεν, νωρίτερα, είχε ξεκινήσει το Q2 με μια πολύ ηχηρή προειδοποιητική βολή, 0,7 δευτ. ταχύτερη από τον πρώτο χρόνο που είχε κάνει ο Λεκλέρ στο Q1. Όμως σύντομα στο Q2 οι δύο οδηγοί της Ferrari απάντησαν και τον πλησίασαν στα εκατοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας τις υποσχέσεις που τελικά επιβεβαίωσαν για μια συγκλονιστική μάχη στο Q3.

Ο Σέρχιο Πέρεθ δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων και περιορίστηκε στην 4η θέση της εκκίνησης, δυόμισι δέκατα πίσω από τον Φερστάπεν. Όσο για τη Mercedes, οι φόβοι του Λιούις Χάμιλτον επιβεβαιώθηκαν και στις πρώτες δοκιμές κατάταξης της χρονιάς ο Βρετανός ήταν σχεδόν 0,7” πίσω από την πολ ποζίσιον.

Σε ένα απίθανο παιχνίδισμα της τύχης ακριβώς πίσω του -και δίπλα του στη σειρά εκκίνησης- βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας, παρότι φέτος ο Φινλανδός δεν οδηγεί το έτερο μονοθέσιο της Mercedes, αλλά μια Alfa Romeo. Ο Τζορτζ Ράσελ, αντίθετα, πλήρωσε ένα μικρό λάθος στο δεύτερό του γύρο στο Q3 και έμεινε 1,65 δευτ. μακριά, και πίσω από τους εντυπωσιακούς Κέβιν Μαγκνουσεν της Haas και Φερνάντο Αλόνσο της Alpine.

Στη δεκάδα κατάφερε να μπει και ο Πιέρ Γκασλί, αποκλείοντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Q2 από αυτή τον Εστεμπάν Οκόν της Alpine. Ο ομόλογός του στην Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα, έμεινε έξω από το Q1 λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ η αρνητική έκπληξη της ημέρας ήταν η McLaren, καθώς ο Λάντο Νόρις αποκλείστηκε στο Q2 και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ακόμα χειρότερα στο Q1.

Καθώς η ομάδα πλήρωσε τα μεγάλα προβλήματα με το σύστημα πέδησης το δεύτερο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν, την ίδια στιγμή η Aston Martin αποδείχθηκε εντελώς απρόσμενα πολύ λιγότερο ανταγωνιστική από όσο είχε φανεί το χειμώνα, καθώς οι Νίκο Χούλεκνμπεργκ (αντικαταστάτης του Σεμπάστιαν Φέτελ που διαγνώστηκε με κορονοϊό) και Λανς Στρολ αποκλείστηκαν από την πρώτη κιόλας περίοδο.

FORMULA 1 – GRAND PRIX ΜΠΑΧΡΕΪΝ – Ζωντανή μετάδοση «Αγώνας»

ΕΡΤ 2 – 16:50 Live Streaming




Total
0
Shares
Previous Article
ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

ΟΠΕΚΑ. ΚΕΑ, επιδόματα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά, πληρωμή Μαρτίου 2022

Next Article
FullSizeRender1

Βραβείο Best City Award 2022 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρότυπη πολιτική της στη διαχείριση του νερού

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…