Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Formula 1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν – Πρώτος και στην Αυστρία

ferstapen.1

Την τέταρτη φετινή νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πέτυχε σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν, τερματίζοντας άνετα πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι, στη Στίρια στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό, Λιούις Χάμιλτον, της Mercedes και άνοιξε, ακόμη περισσότερο, τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον κάτοχο του τίτλου. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός της Mercedes, Βαλτέρι Μπότας.

O 23χρονος Ολλανδός οδηγός κατέκτησε την τέταρτη φετινή και 13η έως τώρα στην καριέρα του νίκη και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να στεφθεί για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, βάζοντας τέλος στην απόλυτη κυριαρχία του Χάμιλτον τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας επτά φορές τον τίτλο.

Η διαφορά των δύο στο τέλος ήταν τόσο μεγάλη που ο Χάμιλτον αποφάσισε να κάνει και δεύτερο πιτ-στοπ, στον προτελευταίο γύρο, ώστε να επιδιώξει να πετύχει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και να κερδίσει τον επιπλέον βαθμό που αυτός επιφέρει. Το κατάφερε, κι έτσι μείωσε την απώλεια βαθμών από τον Φερστάπεν σήμερα στους έξι βαθμούς.

Στη μάχη μεταξύ των Βάλτερι Μπότας και Σέρχιο Πέρεθ για την τρίτη θέση του βάθρου νικητής βγήκε ο Φινλανδός της Mercedes, μολονότι ο Πέρεθ επιχείρησε, κάνοντας και δεύτερο πιτ-στοπ, να απειλήσει τον Μπότας αξιοποιώντας τη διαφορά απόδοσης των πιο φρέσκων ελαστικών.

Μετά τη σημερινή νίκη του ο Φερστάπεν, προηγείται στη βαθμολογία με 156 βαθμούς – έναντι 138 βαθμών του Χάμιλτον σε οκτώ αγώνες. Να σημειωθεί ότι η σημερινή είναι η πέμπτη φετινή νίκη της Red Bull, με την αυστριακή ομάδα να δείχνει πλέον ικανή να «εκθρονίσει» τη Mercedes από το «θρόνο» των κατασκευαστών.

«Κατευθείαν ένιωσα καλά στο μονοθέσιο. Πρέπει να δείξουμε δυνατοί και την άλλη εβδομάδα, είμαι έτοιμος. Έχω αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να τα πάμε και πάλι καλά», ανέφερε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος που και στην Αυστρία έδειξε το πόσο δυνατή είναι φέτος η Red Bull.

onsports.gr

f1

ferstapen




Total
0
Shares
Previous Article
zisis

ΜΠΑΣΚΕΤ:Νίκος Ζήσης: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Next Article
Ευχές του Δημάρχου Παλαμά, του ΔΣ και των εργαζομένων του Δήμου - ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δήμος Παλαμά: Ενημέρωση για τις διαθέσιμες για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες λόγω του επερχόμενου καύσωνα

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…