Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Formula 1: Τρεις αγώνες θα λείπουν από το νέο πρόγραμμα του 2020

formula1 agones

Formula 1: Τρεις αγώνες θα λείπουν από το νέο πρόγραμμα του 2020

Το Ολλανδικό, το Καναδικό και το GP της Σιγκαπούρης λείπουν από την τελευταία έκδοση του προγράμματος της Formula 1 για το 2020, και με τους τρεις αγώνες να οδεύουν οριστικά προς ακύρωση σύντομα.

Μέχρι στιγμής, η Αυστραλία, το Μονακό και η Γαλλία είναι τα μοναδικά Grand Prix που έχουν επίσημα ακυρωθεί από το φετινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Τα σχέδια της F1 προσαρμόζονται σε τακτική βάση, καθώς η πανδημία του COVID-19 εξελίσσεται συνεχώς και οι τοπικοί νόμοι αλλάζουν σε κάθε χώρα, συμπεριλαμβάνοντας απαγορεύσεις μεγάλων events, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τον Σεπτέμβρη σε κάποιες περιοχές.

Η F1 βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις, υπό εμπορική βάση με όλες τις πίστες. Κάποιες από αυτές περιμένουν να πληρωθούν ώστε να διοργανώσουν κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, ενώ άλλες, και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη, αναμένεται να πληρώσουν ένα μικρό ποσοστό της αρχικής τιμής εισόδου.

Γίνεται αντιληπτό πως οι ασφαλιστικές πληρωμές για ακυρώσεις λόγω πανδημίας είναι ένας ακόμα παράγοντας στη λήψη αποφάσεων κάποιων διοργανωτών, σχετικά με το κατά πόσο θα προχωρήσουν στη διοργάνωση αγώνων φέτος.

Την ίδια στιγμή, το Hockenheim ακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, καθώς, αν και αρχικά δεν βρισκόταν στο πρόγραμμα του 2020, επιθυμεί να συμπεριληφθεί εάν χρειαστεί. Προς το παρόν, αξιολογείται ως πιθανός αντικαταστάτης του Silverstone, εάν δεν μπορέσει να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους υπεύθυνους της πίστας.

Η απώλεια των Μόντρεαλ και Σιγκαπούρης δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το ένα είναι πίστα πόλης και το άλλο μια ημι-μόνιμη πίστα, με τα δύο GP να απαιτούν πολλές εργασίες ώστε να στηθούν.

Το Zandvoort έχει δεχτεί πλήγμα από τις συνεχιζόμενες τοπικές απαγορεύσεις, και υπάρχει επίσης απροθυμία να γίνει το πρώτο event από το 1985 κεκλεισμένων των θυρών.

Αν και δεν έχουν υπάρξει επίσημες επιβεβαιώσεις, πηγή από το Ολλανδικό GP δήλωσε στο Motorsport.com: “Μέχρι στιγμής φαίνεται πως ο φετινός αγώνας μας θα ακυρωθεί για το 2021, ελπίζοντας πως τότε θα υπάρχει ένα εμβόλιο και θα μπορούν να γίνουν τα πάντα κανονικά”.

Ακόμα και οι ομάδες της F1 δεν έχουν στα χέρια τους επίσημες εκδόσεις του προγράμματος, με το δεύτερο μισό του να βρίσκεται ακόμα σε φάση σχεδιασμού.

Το πρόγραμμα σε F2 και F3, συμπεριλαμβανόμενων και των ευρωπαϊκών αγώνων και τις ημερομηνίες των τελευταίων αγώνων στη Μέση Ανατολή, δόθηκε σε οδηγούς και ομάδες στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, ακόμα και αυτά έχουν δεχτεί σημαντικές αλλαγές.

Άλλες εκδοχές του προγράμματος, συμπεριλαμβανόμενου και ενός που κυκλοφόρησε εντός της FIA νωρίτερα μέσα στο μήνα, κυκλοφορούν ως φήμες.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από πηγές, το παρακάτω φαίνεται πως θα είναι το ‘ιδανικό’ σενάριο από πλευράς F1, αν και περιλαμβάνει 19 αγώνες, οι οποίοι είναι περισσότεροι από τους 15-18 που αναμένει ο Chase Carey.

Πιθανό πρόγραμμα της F1 για το 2020

5 Ιουλίου: Αυστριακό GP

12 Ιουλίου: 2ο Αυστριακό GP

26 Ιουλίου: Βρετανικό GP (ή Γερμανικό GP)

2 Αυγούστου: 2ο Βρετανικό GP (ή 2ο Γερμανικό GP)

9 Αυγούστου: Ουγγρικό GP

23 Αυγούστου Ισπανικό GP

30 Αυγούστου: Βελγικό GP

6 Σεπτεμβρίου: Ιταλικό GP

20 Σεπτεμβρίου: GP Αζερμπαϊτζάν

27 Σεπτεμβρίου: Ρωσικό GP

4 Οκτωβρίου: Κινέζικο GP

11 Οκτωβρίου: Ιαπωνικό GP

25 Οκτωβρίου GP ΗΠΑ

1 Νοεμβρίου: Μεξικάνικο GP

8 Νοεμβρίου: Βραζιλιάνικο GP

22 Νοεμβρίου: GP Βιετνάμ

29 Νοεμβρίου: GP Bahrain

6 Δεκεμβρίου: 2ο GP Bahrain

13 Δεκεμβρίου: GP Abu Dhabi

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παραπάνω πρόγραμμα. Μετά το διπλό Αυστριακό GP, φαίνεται πως μπαίνει μια εβδομάδα κενή ώστε μετά να γίνουν τα δύο Grand Prix σε Μεγάλη Βρετανία ή Γερμανία.

Το Ισπανικό GP έχει τοποθετηθεί μετά το Ουγγρικό, σε μεταγενέστερη από την κανονική ημερομηνία, κάτι που σύμφωνα με τους ανθρώπους της πίστας εκεί είναι βολικό.

Το Βέλγιο έχει ακόμα την αρχική του ημερομηνία, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν σε μεγάλα events, οι οποίες ισχύουν μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει αναφερθεί και η εναλλακτική ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου, αλλά φαντάζει απίθανο ένα τέτοιο σενάριο, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται το GP του Αζερμπαϊτζάν.

Όσον αφορά το Αζερμπαϊτζάν, του έχει δοθεί η ημερομηνία της Σιγκαπούρης, αμέσως πριν το GP της Ρωσίας. Οι άνθρωποι της πίστας, ωστόσο, έχουν δηλώσει πως απαιτούνται πολλές εργασίες και μακροχρόνιες ώστε να στηθεί η πίστα, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διοργανωθεί ο συγκεκριμένος αγώνας.

Η Κίνα τοποθετείται στις 4 Οκτωβρίου, πριν το Ιαπωνικό GP, το οποίο έχει την προκαθορισμένη του ημερομηνία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε 4 back-to-back αγώνες αν το Αζερμπαϊτζάν εν τέλει γίνει.

Οι ΗΠΑ και Μεξικό διατηρούν προς το παρόν τις αρχικές τους ημερομηνίες, με τη Βραζιλία να έχει έρθει κατά μια εβδομάδα πιο νωρίς, ώστε να δημιουργηθεί μια τριπλέτα αμερικάνικων αγώνων. Υπάρχουν ακόμα ωστόσο αμφιβολίες για το Austin, καθώς το ποσό που καταβάλει κάθε χρόνο η πίστα προέρχεται από την Πολιτεία του Τέξας, ώστε να προωθηθεί και ο τουρισμός. Έτσι, ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών ίσως να τους αποθαρρύνει αυτή τη φορά από το να συμμετάσχουν.

Όπως αναμενόταν, το Βιετνάμ προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου, πριν τις δύο πίστες σε Μέση Ανατολή. Έχουν γίνει και προβλέψεις για 2 αγώνες στο Bahrain, ώστε να καλυφθούν πιθανές απώλειες από προηγούμενους αγώνες.




Total
0
Shares
Previous Article
vouzas vasilis seminaria podosfairou

Σεμινάρια προπονητικής από τον Βασίλη Βούζα

Next Article
katastimata estiasis

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εστίαση-καφέ στις 25 Μαίου

Related Posts

sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…