Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φιλοξενία Ευρωπαϊκών αποστολών του ΓΕΛ Λεονταρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.

Geniko Lykeio Leontariou

Φιλοξενία Ευρωπαϊκών αποστολών του ΓΕΛ Λεονταρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.

Με επιτυχία πραγματοποίησε το ΓΕΛ Λεονταρίου την κινητικότητα-φιλοξενία των αποστολών των σχολείων- εταίρων από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες (Λιθουανία-Ιταλία-Ισπανία και Τουρκία), που έλαβε χώρα από τις 7 έως 11 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus: “Democracy; a journey from ancient times to present” (‘’Δημοκρατία: ένα ταξίδι από τα αρχαία χρόνια στο σήμερα’’).

Tα προγράμματα Erasmus αφορούν την πολιτισμική ανταλλαγή και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων. Όταν τοποθετείται η παιδεία κάθε χώρας μέσα σ’ ένα καθολικό γίγνεσθαι, αναδεικνύονται περισσότερες προοπτικές για την πραγμάτωση των ονείρων των μαθητών. Άνθρωποι διαφορετικοί, προερχόμενοι από ένα μωσαϊκό πολιτισμού και αντιλήψεων μπορούν να συμπορευθούν σε περιπέτειες και εμπειρίες μοναδικές, για να αποδείξουν ότι τελικά είναι πιο πολλά αυτά που ενώνουν τους λαούς παρά αυτά που τους χωρίζουν και ιδίως, όταν πραγματεύονται ένα τόσο σημαντικό αγαθό, όπως είναι η Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους , μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί ταξιδέψαμε με δρώμενα και εποπτικό υλικό στη θεματική του προγράμματος, έχοντας πλήρη συναίσθηση του εγχειρήματός μας. Οι αναφορές στην πάλη της δημοκρατίας έναντι των αυταρχικών καθεστώτων στην πρόσφατη ιστορία κάθε χώρας, ευαισθητοποίησαν τους μαθητές/-τριες για τις απειλές και τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία σήμερα. Επίσης, οι μαθητές/-τριες και οι καθηγητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές εκδρομές και περιηγήσεις. Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, εξάσκησαν τη γλωσσομάθειά τους και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση συνάντησης το ΜάΪο, στον τελευταίο σταθμό του προγράμματος στη Τουρκία.

Τέλος, ο Δ/ντής του ΓΕΛ Λεονταρίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/-τριες του προγράμματος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο Αθανάσιο, στον Αντιδήμαρχο Σοφάδων κ. Παππά Αθανάσιο, στους φορείς του τοπικής κοινωνίας του Λεονταρίου, καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, για την αμέριστη, υλική και ηθική συμπαράσταση στην υλοποίηση της κινητικότητας του προγράμματος.

Geniko Lykeio Leontariou2




Total
0
Shares
Previous Article
prosklisi kke antarsya

Ιδρυτική συνέλευση για τη δημιουργία Επιτροπής της «Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα» στη Θεσσαλία

Next Article
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Σοφάδες: Συνελήφθη για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας - «Σήκωσε» παγκάκι και καρέκλες από κατάστημα και την πλατεία

Related Posts