Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη, 8 Σεπτέμβρη 2022

Η Ιστορία του Φαναρίου Καρδίτσας και του Κάστρου του (1500 π.Χ. ως σήμερα) - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 - 17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας - Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη, 8 Σεπτέμβρη 2022

Συνεχίζουμε τα μαθήματά μας σε πείσμα όλων των δυνάμεων και τάσεων που θα ήθελαν να σταματήσουμε. Δεν είμαστε σημερινοί!

Συνεχίζουμε τα μαθήματά μας και τις συναντήσεις μας, γιατί είναι ανάγκη των καιρών-καθώς ζούμε στην εποχή της μεγαλύτερης φιλοσοφικής ερημοποίησης και στέγνιας και της μεγαλύτερης απαξίωσης της κριτικής φιλοσοφίας. Συνεχίζουμε με αγάπη και ενθουσιασμό σε συνθήκες παντός καιρού!

Για αυτό την Πέμπτη, 8 Σεπτέμβρη 2022 και ώρα 7. 30μμ.,θα δοθεί διάλεξη με θέμα: “Η έννοια της ψυχής στο έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη”.

Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, δάσκαλος φιλοσοφίας και συγγραφέας έργων φιλοσοφίας. Πρόκειται για κεφάλαια από το βιβλίο του “Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά”, σελίδες 424-427.

Στους παρόντες φίλους θα μοιραστεί κείμενο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί στους παρακάτω άξονες :

Ο Πλάτωνας για την παγκόσμια ψυχή.

Η δημιουργία της ανθρώπινης ψυχής και η μετενσάρκωση της.

Η αντίληψη του για την γυναίκα ως υποβάθμισμενη ψυχή.

Τα μέρη της ανθρώπινης ψυχής.

Η διδασκαλία του Αριστοτέλη για την ψυχή.

Τι ξεχωρίζει το έμψυχο από το άψυχο ον.

Τα φυτά και τα ζώα έχουν ψυχή;

Τι είδους ψυχή έχουν οι άνθρωποι;

Ποια είναι τα είδη της ψυχής; κ.α.

Το μάθημα θα γίνει δια ζώσης και διαδικτυακά για όσους είναι μακριά. Ακόμα και αν ο καιρός είναι βροχερός, το μάθημα θα γίνει σε εσωτερικό χώρο της καφετέριας το Κάστρο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625

ntousas dimitris
ΝΤΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣTotal
8
Shares