Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας: Η μεταφυσική και η επιστημονική φιλοσοφία του Στήβεν Χόκινγκ (1942-2018) - Φιλοσοφική και θεατρική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 - Η Ιστορία του Φαναρίου Καρδίτσας και του Κάστρου του (1500 π.Χ. ως σήμερα) - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 - 17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας - Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 και ώρα 8μμ με θέμα: “Εισαγωγή στη φιλοσοφία του ανθρώπου”.

Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας, δάσκαλος φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου. Πρόκειται για κεφάλαια από τα βιβλία του: “Γνωσιοθεωρία και Φιλοσοφία του Νου”, 2021,”Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά”, 2016, “Μεταφυσική”, 2021 και “Φιλοσοφία και κοινωνιολογία της γλώσσας”, 2020.

Ο εισηγητής θα αναφερθεί στον άνθρωπο ως φυσικό, βιολογικό, κοινωνικό, παραγωγικό, εκγλωσσισμένο, ιστορικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μεταφυσικό και αλλοτριωμένο ον. Θα τονίσει την τεράστια σημασία της επινόησης της εργασίας και της γλώσσας στην ανθρωποποίηση του ζώου και στην απόκτηση συνείδησης και αυτοσυνείδησης. Παράλληλα θα εξηγήσει γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που θέτει μεταφυσικά ερωτήματα και καλλιεργεί το φιλοσοφείν.

Η ομιλία θα γίνει δια ζώσης στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φαναρίου Καρδίτσας, στη θέση του Αγίου Νικολάου. Από τη θέση αυτή θα βλέπουμε το όμορφο Φανάρι, το περίφημο κάστρο του και τα πανέμορφα βουνά της Πίνδου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων από το θερινό «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας», σε συνεργασία με την Κοινότητα Φαναρίου και τον «Σύλλογο Φαναριωτών Αθήνας»

  1. Φιλοσοφική βραδιά

Τη Δευτέρα, στις 8 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα δοθεί φιλοσοφική διάλεξη, με θέμα: «Η θεωρία του πολέμου σε μια ανθρωπολογική και κοινωνιολογική προσέγγιση».

Εισηγητής: Λώλος Λάμπρος, λόγιος διανοητής.

  1. Φιλοσοφική βραδιά

Την Τρίτη, στις 9 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με θέμα: «Η θέση της γυναίκας σήμερα, στην Ελλάδα και τον κόσμο».

Εισηγήτρια: Δώρα Μέλλου-Υπερήφανου, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΕΓΕ.

Σχετικό ποίημα θα απαγγείλει η Όλγα Κ. Ζορμπά, ποιήτρια.

  1. Φιλοσοφική βραδιά

Την Πέμπτη, στις 11 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με θέμα: «Το σημερινό ιστορικό παρόν της ανθρωπότητας και οι προοπτικές του».

Εισηγητής: Ντούσας Δημήτρης.

Όλες οι φιλοσοφικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στο Φανάρι Καρδίτσας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976026625




Total
0
Shares
Previous Article
vaseis panellinies

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από το Σύλλογο Διδασκόντων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Next Article
Miloniatika Oksia 2022

Μυλονιάτικα 2022 στην Οξυά

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…