Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Share

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 με ομιλία-συζήτηση στο θέμα: “Το ιστορικό παρόν της ανθρωπότητας και οι προοπτικές της”.

Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας, δάσκαλος φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας.

Ο εισηγητής θα αναφερθεί στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Ποια είναι τα στοιχεία που συγκροτούν το ιστορικό παρόν της ανθρωπότητας;

Μπορούμε να μιλάμε για παγκόσμια οικονομική κρίση, κι αν ναι, τότε ποια είναι τα αίτια της;

Ποιες είναι οι παγκόσμιες εξελίξεις, οι οποίες συνθέτουν το ιστορικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας;

Ποια είναι τα παγκόσμια προβλήματα της ανθρωπότητας;

Προς τα πού βαδίζει η ανθρωπότητα και ποιες είναι οι προοπτικές της;

Η εκδήλωση θα γίνει στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φαναρίου Καρδίτσας, στη θέση του Αγίου Νικολάου. Από τη θέση αυτή θα βλέπουμε το όμορφο Φανάρι, το μεσαιωνικό κάστρο του, τις πανέμορφες βουνοκορφές των Αγράφων και της Πίνδου, το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, ενώ θα μας δροσίζει το αεράκι του τοπικού μικροκλίματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625

To Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας, οργανώνει μαθήματα φιλοσοφίας σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όποιος ενδιαφέρεται να μελετήσει και να παρακολουθήσει μαθήματα φιλοσοφίας είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ομάδες μελέτης φιλοσοφίας:

Φιλοσοφία για παιδιά, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, μεταφυσική φιλοσοφία, ηθική φιλοσοφία, φιλοσοφία της φύσης, λογική, τσιγγανολογία, πολιτική οικονομία, πολιτική φιλοσοφία, αισθητική των Τσιγγάνων, Αποκάλυψη του Ιωάννη, η ζωή και η διδασκαλία των μεγάλων φιλοσόφων του κόσμου κ.ά..

Τα μαθήματα θα γίνονται δωρεάν. Εσείς δηλώνετε την μικρή ομάδα μελέτης και διδασκαλίας που σας ενδιαφέρει, συγκροτούμε την ομάδα των 1-5 ατόμων, βρίσκουμε τη μέρα, την ώρα και τον τόπο του μαθήματος και εξαντλούμε το θέμα που σάς ενδιαφέρει όσα μαθήματα και αν χρειαστούν. Κάποιος μπορεί να επιλέξει μία, δύο και τρεις μικρές ομάδες μελέτης και διδασκαλίας.

Η μεγάλη ομάδα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δάσκαλος φιλοσοφίας είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου, στο τηλέφωνο 6976026625.

Δείτε επίσης