Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ, θα δοθεί φιλοσοφική διάλεξη, με θέμα :”Η θεωρία του πολέμου σε μια ανθρωπολογική και κοινωνιολογική προσέγγιση”.

Εισηγητής είναι ο Λώλος Λάμπρος, λόγιος διανοητής. Ο εισηγητής θα τονίσει πως ο πόλεμος είναι ένα σταθερό και δυναμικό μέγεθος της ανθρώπινης κοινωνίας, το οποίο μαρτυρείται από το γεγονός ότι στην πορεία της ανθρώπινης κοινωνίας πάντα υπήρξαν εμπόλεμες συρράξεις μεταξύ φυλών, εθνών, κρατών, ενώ υπήρξαν και θρησκευτικοι πόλεμοι.

Πάνω στο φαινόμενο του πολέμου στοχάστηκαν διανοητές, με κορυφαίο τον Πρώσσο στρατιωτικό και διανοητή Κλαούζεβιτς, που χαρακτήρισε τον πόλεμο ως “συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα” και ως “πράξη βίας προκειμένου να εξαναγκάσουμε τον αντίπαλο μας να εκτελέσει τη βούλησή μας”.

Η ομιλία θα γίνει στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φαναριου Καρδίτσας, στη θέση του Αγίου Νικολάου. Από τη θέση αυτή θα βλέπουμε το όμορφο Φανάρι, το περίφημο κάστρο του και τα πανέμορφα βουνά της Πίνδου, τα οποία θα μας δροσίζουν με το αεράκι τους.

Την εκδήλωση οργανώνει το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625Total
1
Shares
Previous Article
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 22.08 έως και 26.08.2022 - Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας από 18.07 έως και 22.07.2022

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων από 08.08 έως και 12.08

Next Article
Καλοκαιρινό pool party από το ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ» την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Καλοκαιρινό pool party από το ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ» την Πέμπτη 18 ΑυγούστουTotal
1
Share