Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φιλο-Ορεινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα

Δημήτρης Παπακώστας

Φιλο-Ορεινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Με ξεκάθαρες Φιλο-Ορεινές εξαγγελίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες από την Καρδίτσα έδωσε το Αποκεντρωτικό στίγμα της πολιτικής του και την πολιτική βούληση να ενισχύσει τις Ορεινές απόμακρες δυσπρόσιτες περιοχές, κάνοντας ειδική μνεία στην Πατρίδα μας, την Αργιθέα και στην ουσιαστική παρουσίαση των τοπικών προβλημάτων από τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου, στη σύσκεψη στο Κιέριο -ο οποίος του επέδωσε και τεκμηριωμένο ομόφωνο Υπόμνημα- Ψήφισμα του ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

1. Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την απόφαση του, ότι το Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό Κώστα Α Καραμανλή και τον Γενικό Γιώργο Καραγιάννη, αναλαμβάνουν το έργο αποκατάστασης της άθλιας βατότητας των δρόμων της Αργιθέας.
Με ειδικό σώμα Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και κονδύλια.

Ουσιαστικά, έθεσε σε…”επιτήρηση-εποπτεία” την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, αφαιρώντας κάθε αρμοδιότητα για την ορεινή Θεσσαλική Αργιθέα, λόγω προφανώς της “Αστικοκεντρικής-Λαρισοκεντρικής” πολιτικής της, της άνισης κατανομής κονδυλίων και εγκατάλειψης των ορεινών κοινοτήτων μας….

Χαιρετίζουμε την ρηξικέλευθη ορεινή πολιτική, θεωρώντας ότι με τη στήριξη των Κοινοβουλευτικών του ν. Καρδίτσας – [Υπουργού Κώστα Τσιάρα – Βουλευτών ΝΔ Γ.Κωτσού & Ασ.Σκόνδρα] – των Αιρετών ΠΣ Θεσσαλίας, του Προέδρου ΔΣ ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου & του Μητροπολίτη μας κκ Τιμοθέου – θα υλοποιηθούν τάχιστα τα ώριμα και δίκαια αιτήματα (Ασφαλτόστρωση χωματόδρομων, προσβασιμότητα για μαθητές και οδηγούς, τακτική συγκοινωνία, σήμανση, πλέγματα, στηθαία ασφάλειας – ψηφιακή σύγκλιση κλπ).

Ο αγαπητός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (επί 11 έτη) ας συνεχίσει να κινείται μεταξύ των πόλεων….της ευημερούσας Ανατολικής Θεσσαλίας….

Οι Αργιθεάτες πλέον αναμένουν το ειδικό κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, τον φίλο Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ.Καραγιάννη, τον Υπουργό Κώστα Α Καραμανλή, όταν κριθεί αναγκαίο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού, τη Συκιά, την Ορεινή Αργιθέα, τα Θεσσαλικά Άγραφα!

Μετά την επιτόπια επίσκεψη Πρωθυπουργού το 2002 στο Αργύρι Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, του Κώστα Σημίτη, η χθεσινή ομιλία στην πόλη της Καρδίτσας, του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή αισιοδοξία και ελπίδα για ολική έξοδο από την οδική απομόνωση, ασφαλή προσβασιμότητα, ψηφιακή σύγκλιση και ένταξη της Αργιθέας και κοιλάδας Αχελώου στον ορεινό εναλλακτικό τουρισμό με ανάπτυξη έργων πράσινης αειφορικής ενέργειας και υγιεινού τρόπου ζωής!

Οφείλουμε όλοι και πρώτα η Δημοτική Αρχή και Αιρετοί Αργιθέας να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τα Στελέχη του αρμόδιου πλέον για την περιοχή μας – Υπουργείου Υποδομών.

Κερδίσαμε μια πρώτη μεγάλη μάχη….!

Αναδείξαμε την ιδιαιτερότητα της Αργιθέας και τη Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα λόγω Ορεινότητας (άρθρο 101 παρ.4).

Όμως από τις εξαγγελίες έως την υλοποίηση, απαιτείται δουλειά και κινητικότητα, μεθοδικότητα και μαχητικότητα !

Προς όλους και πάσα κατεύθυνση!!!

Σημείωση: Για όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 29-1-2021, το άριστο Υπόμνημα του ΚΣ Βραγκιανών και του Κοινοτάρχη Καταφυλλίου, συλλέγουμε ειδήσεις και θα υπάρξει ενημερωτικό δημοσίευμα σύντομα….
Καλός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος δημότης!!!

Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α” Θεσσαλίας/31-1-21.




Total
0
Shares
Previous Article
onned

Η αμάθεια γεννά συκοφάντες!

Next Article
silipitiria

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο της  Ιουλίας συζ. Λάμπρου Πολύζου