Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φαρμακοποιοί για self test: Τέλος στη δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Φαρμακοποιοί για self test: Τέλος στη δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Φαρμακοποιοί για self test: Τέλος στη δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει στις 19 Ιουνίου τη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου. Αιτιολογώντας την απόφαση, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε μιλώντας στο Open: “Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, πρόκειται για μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας”.

Το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου είπε ότι η συμφωνία που υπήρχε ήταν για δύο μήνες και εκπνέει τις συγκεκριμένες ημέρες. Ο Θανάσης Παπαθανάσης επανέλαβε πως οι εργαζόμενοι αυτή την εβδομάδα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν 3 διαγνωστικά τεστ για να εξυπηρετηθούν για τις 3 επόμενες εβδομάδες.

Εξαίρεση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Mέχρι τις 19 του μήνα οι φαρμακοποιοί θα προσφέρουν στους μαθητές των Πανελληνίων τρία self test για την περίοδο των εξετάσεων, αλλά και στους μαθητές του δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς.

“To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και για εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests” αναφέρεται στην απόφαση.

Σημειώνεται ότι από χθες Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τρία νέα self test. Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 – 14 Ιουνίου, 15 – 22 Ιουνίου και 22 – 30 Ιουνίου.

Κατ’ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.




Total
0
Shares
Previous Article
Προσοχή εκτελούνται τα βουνά

Προσοχή εκτελούνται τα βουνά

Next Article
Αντιπλημμυρική προστασία από την ΠΕ Καρδίτσας στην ΤΚ Αμπελικού

Αντιπλημμυρική προστασία από την ΠΕ Καρδίτσας στην ΤΚ Αμπελικού