Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φανταστικά σενάρια διαφθοράς…

Κώστας Γκαβογιάννης

Φανταστικά σενάρια διαφθοράς…

Κατά καιρούς στην ανθρώπινη πολιτική ιστορία “έλαμψαν” αρκετά διεφθαρμένα καθεστώτα, σε όλες τις γωνίες της γης. Όπου υπάρχουν κράτη υπήρξαν διεφθαρμένοι ηγέτες και μικρο-ηγέτες, διαχειριστές και κάθε είδους αρμόδιοι. Από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρείται η Ελλάδα που στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της γνώρισε ανθρώπους της εξουσίας έντιμους αλλά και διεφθαρμένους. Ευτυχώς ξεφύγαμε από αυτή την κατάρα της διαφθοράς και μπορούμε στη σύγχρονη ιστορία μας να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Αρκεί βέβαια να μην ξεχνάμε τα δεινά που μπορεί να φέρει σε μια κοινωνία ένας διεφθαρμένος εκπρόσωπός της, γι αυτό, επειδή σαν Έλληνες δεν φημιζόμαστε για την ισχυρή μνήμη μας, καλό είναι κατά καιρούς να φέρνουμε στο νου μας, να φανταζόμαστε δηλαδή πως μπορεί να λειτουργήσει όποιος αρέσκεται να ακολουθεί άλλους δρόμους εκτός απ τον σωστό.

Με τη σειρά μου θα προσπαθήσω με φανταστικά σενάρια, να εξάψω τη δική σας φαντασία γύρω από τέτοιες καταστάσεις. Καλό είναι να πλάσουμε τέτοιες υποτιθέμενες ιστορίες γύρω απ’ το μικρόκοσμό μας, το Δήμο μας δηλαδή για να τα κατανοούμε ευκολότερα.

Φανταστείτε λοιπόν να υπήρχε ένας Δήμαρχος που να τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική του επιβίωση. Και όταν βλέπει αυτή την προοπτική να απομακρύνεται, να χάνει κάθε μέτρο και να ξεπερνά κάθε όριο.

Φανταστείτε να υπήρχε ένας Δήμαρχος που να στέλνει το τσιράκι του σε φίλο αντιπάλου του για να του μεταφέρει ότι αν σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση θα του δίνει 5.000 ευρώ κάθε μήνα + ΦΠΑ. Θα κόβει ένα τιμολόγιο 5.000 συν ΦΠΑ και θα πληρώνεται.

Δηλαδή 5×12=60.000 το χρόνο δηλαδή 4 χρόνια θητείας x 6 = 240.000 ευρώ στην θητεία.

“Λίγα τα λεφτά για να πουλήσει κάποιος την αξιοπρέπεια των δημοτών, πολύ λίγα. Αλλά είπαμε όλα αυτά είναι φανταστικά και δεν έχει σημασία το ποσό, αλλά η έντιμη στάση απέναντι στους ψηφοφόρους.

Φανταστείτε να υπήρχε ένας Δήμαρχος χωρίς βούληση, πρόγραμμα και να είναι υποχείριο άλλων.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο να πρόσκειται στην κυβέρνηση και να ζητά τη συνδρομή του κυβερνητικού μηχανισμού για να σταματήσει την αντιπολίτευση στο Δήμο.
Φανταστείτε να υπάρχει ένας Δήμαρχος που να τον ενδιαφέρουν μόνο οι αναθέσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο να βρίζει όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να νομίζει ότι είναι ο κυρίαρχος του Δήμου.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο που ενώ τον σχολιάζουν αρνητικά στο διαδίκτυο αυτός να ψάχνει να βρει συγγενικά πρόσωπα αυτών των ανθρώπων και να τους τάζει δουλειά. Με την προϋπόθεση να σταματήσουν οι συγγενείς τα αρνητικά σχόλια. Α! Και σε ότι αφορά τη δουλειά, ο ” προσληφθείς” θα υπογράφει για 700 και θα παίρνει 500.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο να “κλέβει” λεφτά προοριζόμενα σε σοβαρές αποκαταστάσεις μετά από καταστροφές και να τα ρίχνει σε έργα για την προεκλογική του βιτρίνα.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο που επί τρία χρόνια να μην έχει ενδιαφερθεί, είτε να μάθει είτε να επισκεφτεί καμία Κοινότητα και όταν πλησιάζει η προεκλογική περίοδος να τάζει λαγούς με πετραχήλια.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο που να διατηρεί το φαίνεσθαι του προφίλ του πίσω από την κάθε επιτυχία ανθρώπων ή Συλλόγων που απλώς εδρεύουν στα όρια του Δήμου.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο που προσπαθεί αυτός και το παρεάκι του με οποιοδήποτε τρόπο να εκμεταλλευτεί την οικονομική ανάγκη του καθενός δημότη.
Φανταστείτε να υπήρχε ένας Δήμαρχος που να του δίνουν έκπτωση 55% για ένα έργο και αυτός να το δίνει σε κάποιον άλλον με 5% έκπτωση…
Φανταστείτε να υπήρχε ένας Δήμαρχος που να απασχολεί σε υπηρεσίες του Δήμου προσωπικό με καθεστώς αδήλωτης “μαύρης” δηλαδή εργασίας.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο που να έχει καμία 15αρια συμβούλους και αυτός να κάνει συνεχώς λάθη. Όταν σε ένα Δήμο χρειάζεσαι 15 συμβούλους σίγουρα υστερείς νοητικά”
Φανταστείτε μια αντιπολίτευση, που εκτός ελαχίστων ατόμων, οι υπόλοιποι να ασχολούνται με την επαναστατική – στα λόγια – γυμναστική.

Ξέρετε υπάρχουν πολλά που μπορούμε να φανταστούμε, αλλά ας αρκεστούμε στα κυριότερα.

Πάντως στην Καρδίτσα αμφιβάλλω αν γίνονται τέτοια πράγματα. Ίσα ίσα, ούτε εγώ, ούτε πιστεύω κανένας από εσάς, έχουμε τέτοια δείγματα, έστω και για το παραμικρό. Ευτυχώς…

Μόνο κάτι λάδια πατάτες και μακαρόνια έψαχναν “δροσιά” σε ορεινές αποθήκες, αλλά αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός. Συμπτωματικά δηλαδή “μετακόμισαν”, γι’ αυτό άλλωστε και δεν το ήξερε κανείς και όπως είναι φυσικό επιστρατεύτηκε η Αστυνομία για να βρει τελικά τα τρόφιμα που έκαναν του κεφαλιού τους και “αυτοεξαφανίστηκαν”

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
rapid test clipart

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα 6/6

Next Article
Κ. Αγοραστός από τη γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο: «Ο Αχελώος είναι το μεγαλύτερο green deal έργο»

Κ. Αγοραστός από τη γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο: «Ο Αχελώος είναι το μεγαλύτερο green deal έργο»

Related Posts