Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φάνης Τακούδης: «Συνδυασμός σιβηρικού αντικυκλώνα και πολικής δίνης έρχεται στην Θεσσαλία»

xionia Mouzaki

Φάνης Τακούδης: «Συνδυασμός σιβηρικού αντικυκλώνα και πολικής δίνης έρχεται στην Θεσσαλία»

Από το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, σύμφωνα με τον μαθηματικό – μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη, μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα. Η εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή 12/02 θα κινηθεί με σχετικά αίθριο καιρό και θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, αλλά την ίδια ημέρα (Παρασκευή 12/02) οι άνεμοι στρέφονται σε βορειοδυτικοί και το Σάββατο σε βόρειους -βορειονατολικούς στη Θεσσαλία,  με πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Σάββατο το βράδυ ξεκινούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίες μέσα στη νύχτα και προς τα ξημερώματα θα επεκταθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ από το πρωί της Κυριακής και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 1 με 2 βαθμούς Κλεσίου και η ελάχιστη θα είναι πολύ κάτω από το μηδέν.

Αυτή η αλλαγή του καιρικού σκηνικού σύμφωνα με τον κ. Τακούδη οφείλεται σε ένα συνδυασμό σιβηρικού αντικυκλώνα με μία προέκταση πολικής  δίνης, που θα επισκεφθεί τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, ο μαθηματικός και  μετεωρολόγος προέβλεψε πως είναι πολύ πιθανό το κρύο και οι χιονοπτώσεις να συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και να βιώσουμε τις συνθήκες του πραγματικού χειμώνα που δεν είδαμε φέτος μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos mihalakis trikala

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβάσεις ύψους 2,8 εκατ. ευρώ σε δρόμους και ρέματα των Δήμων της Π.Ε. Τρικάλων

Next Article
mylonas mavrommati xorftes1

«Από τόπο σε τόπο»…την Κυριακή 14/02 ένα μοναδικό αφιέρωμα στον τόπο μας!