Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

F1: Ποια χώρα θα αντικαταστήσει τη Ρωσία;

formula 1 rusia

Ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία έφερε την ακύρωση του Ρωσικού Γκραν Πρι, με τις υποψήφιες χώρες για να καλύψουν το κενό, να είναι πολλές!

Η Τουρκία έχει εμφανιστεί από νωρίς ως το μεγάλο φαβορί. Μετά την επιστροφή του 2020 όταν η Formula 1 έψαχνε απεγνωσμένα πίστες για να φιλοξενήσουν Γκραν Πρι, δήλωσε παρούσα όταν χρειάστηκε και το 2021 και το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα.

Όμως δεν τρέχει μόνη στην κούρσα διαδοχής του Sochi. Ισχυρή υποψηφιότητα θέτει και η Πορτογαλία, με την πίστα του Portimao, που επίσης μας συστήθηκε εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πίστας, Paulo Pinheiro, υπάρχουν επαφές με τη Formula 1.

F1 2020 Portimao CM1

Αυτές είναι οι δύο βασικές και… βολικές επιλογές, που δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τα logistics και δεν θα διαταράξουν την ισορροπία του ήδη βεβαρημένου προγράμματος που για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ, περιλαμβάνει 23 αγώνες.

Ωστόσο, επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις «το χρήμα μιλάει», δεν πρέπει να αποκλείσουμε ταξίδι προς τας Ανατολάς. Η Κίνα περιμένει πως και πως να επιστρέψει στο πρόγραμμα με τον αγώνα στη Σαγκάη ενώ τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με επιστροφή στο πρόγραμμα και η Μαλαισία με τον αγώνα στη Sepang.

f1 2019 singapore cm1

Με το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης στη Marina Bay, να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα, η επιλογή ενός ακόμα Ασιατικού αγώνα θα μπορούσε να βολέψει. Εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν τότε τόσο αυστηροί περιορισμοί σχετικά με την Covid-19.

F1 2021 Bahrain CM1 3

Η σεζόν του 2022 ξεκινά στις 20 Μαρτίου από το Μπαχρέιν.




Total
0
Shares
Previous Article
ferstapen redbull

Ο Φερστάπεν θα παραμείνει στην Red Bull μέχρι το 2028

Next Article
Stathis Afstria zaxareos

Η πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Hermine Poppeller και η Βουλευτής Α. Σκόνδρα με το Δήμαρχο Μουζακίου Θ. Στάθη επισκέφθηκαν το παλιό Ζαχαρουργείο και το Κονάκι της οικογένειας Χρηστάκη Ζωγράφου

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…