Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευγενές γλωσσικόν υψηλόν νοητικόν

Θανάσης Θάνος

Ευγενές γλωσσικόν υψηλόν νοητικόν

Γράφει ο Θανάσης Θάνος*

  Πολλές φορές διαχρονικά η συμπεριφορά των αρχηγών των κομμάτων και των βουλευτών δεν ήταν η πρέπουσα. Ακούστηκαν και ακούγονται κατά καιρούς πεζοδρομιακές φράσεις. Ψεύτης, απατεώνας, αρχιερέας της διαπλοκής, προδότης, δωσίλογος και άλλες. Έχουν δηλαδή αυτή την ιδιότητα ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι από τους υπολοίπους αρχηγούς των κομμάτων και από τους βουλευτές; Κι αν οι κάποιας ηλικίας συνήθισαν τέτοια λόγια  πρέπει να νοιαστεί κανείς για τους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να μπουν στην πολιτική ζωή. Σίγουρα γι’ αυτούς αποτελούν την καλύτερη τροφή για πεζοδρομιακά επεισόδια, για αποκλεισμένους δρόμους, για καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων και γενικότερα απαράδεκτες συμπεριφορές σε όλους τους χώρους.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ήταν το φωτεινό παράδειγμα στη Βουλή.

Χάριν της καλής συμπεριφοράς θυσίαζε στη Βουλή και το κομματικό όφελος. Βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν και άλλοι σε επίπεδο πρωθυπουργών, λοιπών αρχηγών κομμάτων και βουλευτών(δυστυχώς όχι πολλοί) που διακρίθηκαν για την ποιότητα της συμπεριφοράς τους στη Βουλή. Μόνο οι φανατικοί επικροτούν τις απαράδεκτες φράσεις.

Το μέσο επίπεδο των πολιτών (πάντα κατά την άποψη μου) λυπάται  για το επίπεδο των ομιλούντων που κάποιες φορές καμαρώνουν γι’ αυτά που λένε. Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ μου ενέπνευσε τον τίτλο του παρόντος κειμένου αντιστρέφοντας το γνωστό «χυδαίον γλωσσικόν, χαμηλόν νοητικόν».

Μακάρι εφεξής οι πολιτικοί μας να τη μιμηθούν και να ανεβάσουν το επίπεδο της Βουλής για το καλό της Ελλάδας μας.

*ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Αναγέννηση Καρδίτσας

Χωρίς αγώνα επέστρεψε η Αναγέννηση Καρδίτσας από την Καβάλα

Next Article
Δήμος Μουζακίου - Δωρεάν rapid tests

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Κυριακή 14/11 – Καταγράφηκαν 79 θετικά κρούσματα covid-19