Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξωτερικός αγωγός ύδρευσης για τον Μπελοκομίτη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΜΠΕΛΟΚΟΜΙΤΗ». 

Την ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ΣΑΕΠ 017 προχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κώστας μετά το αίτημα του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριου Τσιαντή και της θετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου Βασίλη.

Δικαιούχος (φορέας υλοποίησης) είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριος του έργου ως φορέας πρότασης και λειτουργίας ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 262Χιλ. ευρώ.

Υπήρξε σύνταξη και έγκριση οριστικής μελέτης από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, περιβαλλοντική αδειοδότηση από την ΕΥΠΕ και άδεια χρήσης νερού από την Δ/νση Υδάτων Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από την λίμνη Πλαστήρα μήκους 3.273 μ. διαμέτρου Φ75 κατηγορίας ΡΕ_100-ΡΝ16 atm, την κατασκευή φρεατίων και την τοποθέτηση των απαραίτητων υδραυλικών διατάξεων ώστε το πόσιμο νερό να καταλήγει από ενδιάμεσο σταθμό διακλάδωσης του αγωγού Νεράϊδας-Νεοχωρίου, στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Μπελοκομίτη.




Total
0
Shares
Previous Article

Καλαμπάκα: Σύλληψη 34χρονου με πάνω από 1 κιλό κάνναβης

Next Article

Εκδήλωση στην Αθήνα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου