Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξόρμηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι»

Syriza klimakio Karditsa enimerosi

Στις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας

Εξόρμηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/6 το πρωί, στις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» .

Σκοπός αυτής της δράσης, ήταν να γνωρίσουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες τις αναλυτικές και κοστολογημένες προτάσεις του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στοχεύουν στην έξοδο από την κρίση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, και που έχουν ως κύριο κορμό αφενός την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων αφετέρου τη χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και τη στήριξη του τζίρου τους για το πρώτο δύσκολο διάστημα.

Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» περιλαμβάνει ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δισ. ευρώ, στοχευμένο σε δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία αλλά και στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, επιχειρηματία, αυτοαπασχολούμενο. Βασίζεται στην στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της. Περιλαμβάνει τη θέσπιση «Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης», μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%, ειδικά εγγυοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ένα ισχυρό πακέτο εγγυήσεων από το κράτος, ώστε να διασφαλίζονται ευνοϊκοί όροι δανεισμού για τις επιχειρήσεις, που σήμερα δε μπορούν να περάσουν ούτε από τον προθάλαμο των τραπεζών, γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με στόχο να ωφεληθούν 3 εκατομμύρια πολίτες.

Για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος. Για τις επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό και στις μεταφορές προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους (στο 100%) και του 40% του μισθολογικού κόστους από το κράτος και για όλες τις υπόλοιπες που επανεκκινούν μετά την αναστολή, προτείνουμε την κάλυψη για τους επόμενους 4 μήνες του 40% του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος. Προϋπόθεση για τη παραπάνω στήριξη, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Προτείνουμε ένα πακέτο μέτρων που προκρίνει για ένα μεγάλο μέρος των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, την απευθείας ενίσχυση από το κράτος. Ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κεφάλαιο κίνησης που θα ενισχύει άμεσα με 2.000 ευρώ κάθε επιχειρηματία ή αυτοαπασχολούμενο και επιπλέον 2.000 για κάθε εργαζόμενο που απασχολεί.

Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, με μέτρα στήριξης που θα υπερασπίζονται ουσιαστικά την εργασία, την μικρομεσαία επιχείρηση και όλους όσους πλήττονται.

Θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις σε όλη την Καρδίτσα, Σοφάδες, Μουζάκι και Παλαμά για την ενημέρωση όλων των κλάδων.




Total
0
Shares
Previous Article
kompelos

Ολοκληρώνεται το τοιχίο αντιστήριξης στον Κόμπελο

Next Article
fanis stathis steno slide

Επιστολή του Δημάρχου Δήμου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη αναφορικά με την μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού Κ.Υ. Μουζακίου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”