Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απατών στο Βόλο

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απατών σε βάρος ημεδαπών που τελέστηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο στην πόλη του Βόλου 

Συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος χρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) Αττικής, για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης οχημάτων προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές 

Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.905) ευρώ   

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απατών, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στην πόλη του Βόλου και συνελήφθη, σήμερα (26-11-2015) το μεσημέρι στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 42χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από (16-10-2015) έως και σήμερα, ο 42χρονος χρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Ο.Δ.Δ.Υ. Αττικής για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές.

Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από έξι διαφορετικά άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.905) ευρώ, ως προκαταβολές για τη δήθεν επικείμενη αγορά.

Η παράδοση των χρημάτων από τα θύματα στο δράστη λάμβανε χώρα τόσο διά ζώσης όσο και μέσω τραπεζικών καταθέσεων, ενώ προκειμένου να γίνει πιο πειστικός, ο 42χρονος τους ζητούσε να συντάξουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις περί δήθεν συμμετοχής τους σε δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ.

Ως προς το χρονικό της σύλληψής του, σήμερα το μεσημέρι προκαθορίστηκε ραντεβού μεταξύ του δράστη και ενός από τα θύματά του, ημεδαπού ηλικίας 40 ετών. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο δράστης παρέλαβε από τον 40χρονο το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, ως έξοδα για μεταφορά οχήματος που δήθεν είχε αγοράσει, από την Αθήνα στο Βόλο.

Από την κατοχή του δράστη, καθώς και κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ,
  • το κινητό του τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας με τα θύματά του,
  • δεκατρείς υπεύθυνες δηλώσεις των θυμάτων και
  • πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Total
0
Shares