Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξιχνιάσθηκαν εννέα διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στην περιοχή των Τρικάλων

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, εννέα διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων 

Συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη συνεργών του  για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών 

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του 17χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου 

Συνελήφθη χθες (09-02-2018) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, ένας 17χρονος ημεδαπός για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, εισήλθαν χθες το πρωί σε οικία στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 17χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος μαζί με δύο ακόμη 21χρονους ημεδαπούς και άλλους δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Νοέμβριο έτους 2016 έως την 09-02-2018, διέπραξαν συνολικά εννέα διαρρήξεις- κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά:

  • ένα  κυνηγετικό όπλο,
  • δύο τηλεοράσεις και μία παιγνιδομηχανή,
  • δύο κινητά τηλέφωνα,
  • πέντε ρολόγια χειρός,
  • διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά,
  • το χρηματικό ποσό των (4.750) ευρώ,
  • καθώς και άλλες μικροσυσκευές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους,  καθώς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Σε βάρος του 17χρονου και των τεσσάρων συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς του 17χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου Γ. Κωτσού στην Ημερίδα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Next Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Ευθαλία Σκουμή