Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (5) άτομα, μέλη της οργάνωσης

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (107) δενδρύλλια κάνναβης

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (02-09-2019) το πρωί, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε η φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 54, 46, 32, 22 και 18 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, ενώ επιπλέον σε αυτή περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, ηγετικά μέλη της οποίας ήταν ο 54χρονος και ο 46χρονος, είχε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, σε δύσβατη και απομακρυσμένη δασική περιοχή του νομού Τρικάλων, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο όπου καλλιεργούσαν τη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αναλαμβάνοντας τόσο τη φροντίδα της όσο και τη φύλαξή της, με σκοπό τη συγκομιδή και την περαιτέρω διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, εκριζώθηκαν από τη φυτεία και κατασχέθηκαν (107) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, υπολογίζεται σε τουλάχιστον (100.000) ευρώ.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, σε νομότυπες έρευνες σε οικίες και σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:

• (99) πλαστικά δοχεία,
• διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία,
• ένα κυνηγετικό όπλο,
• το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ,
• έξι κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ορεστιάδας Έβρου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως εξακριβώθηκε, έχει εισέλθει και παραμένει παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.


dentrilia kanavis 1

dentrilia kanavis 6

dentrilia kanavis 5

dentrilia kanavis 4

dentrilia kanavis 3

dentrilia kanavis 2
Total
0
Shares