Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης

.

Σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας

 Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα συνελήφθησαν (14) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά στελέχη 

Ένα από τα ηγετικά στελέχη, είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για την ένταξή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη οκτώ μέλη 

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, οχήματα, αποθήκες και άλλους χώρους 

Κατασχέθηκαν πάνω από (1,5) κιλό ηρωίνης, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, όπλα, μαχαίρια, οχήματα και χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας οργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Τρικάλων και Καρδίτσας, χθες (05-06-2018) ταυτόχρονες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών, συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επτά ημεδαποί και επτά αλλοδαποί, ηλικίας από 25 έως 67 ετών. Πιο συγκεκριμένα, (11) άτομα συνελήφθησαν στη Λάρισα, (1) στα Τρίκαλα και (2) στην Καρδίτσα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τα τρία αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης, ένας 48χρονος, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παρόμοια αδικήματα, μία 35χρονη και ένας 26χρονος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) ακόμη άτομα, ηλικίας από 25 έως 58 ετών, τα οποία κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου του 2017, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, αποκομίζοντας έτσι παράνομα  σημαντικά χρηματικά πόσα.

Σημειώνεται ότι ένα από τα αρχηγικά στελέχη, ηλικίας 48 ετών, συνελήφθη την (13-07-2017) στον Τύρναβο Λάρισας για παρόμοια αδικήματα και κατασχέθηκαν (24) περίπου κιλά κάνναβης και πάνω από (80) γραμμάρια κοκαΐνης. (Σχετ. το από 14-07-2017 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα επικοινωνίας, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά (22) νομότυπες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, άλλους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (1) κιλό και (730,6) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (112,5) γραμμάρια κάνναβης,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων,
  • τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης,
  • τρίφτης κάνναβης,
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • αεροβόλο πιστόλι και κυνηγετικό όπλο,
  • δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • σιδερογροθιά, δύο σπάθες,
  • τρεις σουγιάδες, μαχαίρι και στιλέτο,
  • γκλοπ,
  • σπρέι πιπεριού,
  • τρεις τυποποιημένες συσκευασίες καπνού και (10) πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
  • (6.140) ευρώ, (2.200) λεκ Αλβανίας και (65) λίρες Αγγλίας,
  • έξι επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
  • (21) κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.




Total
0
Shares
Previous Article

18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας: Κάλεσμα συμμετοχής φορέων και πολιτών

Next Article

Μεταφορά των οστών, των απογόνων του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας