Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξαρθρώθηκαν δύο οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Καρδίτσα

 

Σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν (8) άτομα, μέλη των οργανώσεων, τρία από τα οποία αρχηγικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (20) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, ζυγαριές, μία κεφαλή πήλινου ειδωλίου, φυσίγγια κρότου και χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (12-07-2018) σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα – μέλη των οργανώσεων, ηλικίας από 22 έως 44 ετών, τρία από τα οποία αρχηγικά.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα, ηλικίας από 25 έως 54 ετών, ως μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, καθώς και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, από τον Ιανουάριο του 2018, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι η πρώτη οργάνωση αποτελούνταν από επτά συνολικά μέλη, από τα οποία ένας 26χρονος είχε καθοδηγητικό ρόλο, η δεύτερη οργάνωση αποτελούνταν από έξι συνολικά μέλη, τα οποία καθοδηγούσαν ένας 42χρονος και μία 38χρονη, ενώ ένας 22χρονος δραστηριοποιούταν και στις δύο οργανώσεις.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (20) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3,2) μέτρα,
  • (48,3) γραμμάρια κάνναβης,
  • (5) ζυγαριές ακριβείας,
  • (57) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • μία κεφαλή πήλινου ειδωλίου που εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων,
  • (69) φυσίγγια κρότου,
  • (10) μαχαίρια,
  • δύο (2) πλαστά χαρτονομίσματα των (500) ευρώ,
  • τα χρηματικά ποσά των (2.740) ευρώ και των (100) δολαρίων Η.Π.Α.,
  • (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, καθώς και
  • (22) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article

Μέλος του δικτύου Μικρομεσαίων του Κινήματος Αλλαγής ο Νικ.Καλιακούδας

Next Article

Παρουσίαση βιβλίου: "Κουμπουριανά Αργιθέας Καρδίτσας. Ιστορία και Λαογραφία" των Γ. Δήμου, Τρ. Θανασιά, Π. Νταβαρίνου