Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019 στην Κοιλάδα Αχελώου

axeloos giorth mousikhs

 

Η 21η Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο της γης (θερινό ηλιοστάσιο) και γίνεται αφορμή εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά τη μουσική σε χιλιάδες πολίτες. Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Το 2018 η Κοιλάδα του Αχελώου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στις 24 Ιουνίου με εκδηλώσεις στα γεφύρια του Αχελώου και στο μοναστήρι της Μεγαλόχαρης.

Για φέτος, 2019, η ομάδα «European Music Day Acheloos Valley» οργανώνει τη γιορτή κατά μήκος του Αχελώου στους Δήμους Αργιθέας (Δ. Ε. Δυτικής Αργιθέας και Αχελώου), Γ. Καραϊσκάκη (Δ. Ε. Τετραφυλλίας), Αγράφων (Δ. Ε. Ασπροποτάμου) και Αμφιλοχίας (Δ. Ε. Ινάχου).

Τα πρώτα σημεία που προγραμματίζονται εκδηλώσεις για φέτος (2019) είναι:

– Γέφυρα Πετρωτού

– Επισκοπή Βραγκιανών

– Γέφυρα Μεγαλόχαρης

– Παναγιά Μεσόπυργου

– Γέφυρα Τέμπλας/Παλιογέφυρο

– Κάστρο Περδικακίου/Καλάνα

– Παλαιός οικισμός – Εμπεσός

Η εθελοντική οργανωτική επιτροπή καλεί μουσικούς κάθε είδους (της κλασσικής, της Rock, της λαϊκής, της παραδοσιακής ή της Hip-Hop Σκηνής κ.λπ.), επαγγελματίες, ερασιτέχνες, ανερχόμενους και καταξιωμένους να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις στην Κοιλάδα του Αχελώου αυτής τη μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και ποιητές με ανάλογα ποιήματα με τη συνοδεία κάποιου μουσικού οργάνου. Τα ποιήματα θα πρέπει να τα διαβάσουν οι ίδιοι οι ποιητές.

Σημαντική είναι και η συμμετοχή εθελοντών, υποστηρικτών, ατόμων και συλλόγων, ώστε με τη βοήθεια όλων να πλημμυρίσει η Κοιλάδα του Αχελώου με μουσικές νότες, μελωδίες.

Οι εθελοντές από τις Δημοτικές ενότητες θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους για την καλύτερη οργάνωση.

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λίγη «ζωντάνια» και αίγλη στα τόσα μνημεία του τόπου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμα στη σελίδα στο f/b «European Music Day Acheloos Valley».

Κ. Π. Τσιάκαλος

axeloos giorth mousikhs 1

axeloos giorth mousikhs 2




Total
0
Shares
Previous Article
tournoua pylh 1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Next Article
Η έκθεση: Νικόλαος Γύζης: τα σχέδια στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Η έκθεση: Νικόλαος Γύζης: τα σχέδια στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας