Ευρωπαϊκές συνεργασίες του Δ. Τρικκαίων για την κινητικότητα στην πόλη

Εμβάθυνση σε θέματα αστικής κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων, μέσω της ολιγομελούς Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (PAC, Political Advisory Committee) . Μιας Επιτροπής που χρηματοδοτείται από τη δράση Civitas 2020 της ΕΕ και έχει ως στόχο, την εύρεση ουσιαστικών τρόπων ενίσχυσης της κινητικότητας στις πόλεις της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτόν, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας το διάστημα 2-4 Οκτωβρίου 2019, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη παρουσίασε μια ακόμη δράση.

Επρόκειτο για το πρόγραμμα Harmony, που στο ξεκινά να υλοποιείται στο πλαίσιο του HORIZON 2020 από την e-trikala ΑΕ και είναι πρωτοποριακό, αφού ασχολείται με τη δωρεάν μεταφορά φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες σε περιοχές εκτός πόλης.

Σε συνδυασμό με τα έργα του Δήμου Τρικκαίων για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότηττα (ΣΒΑΚ) και όσα ήδη προγραμματίστηκαν στα Τρίκαλα για το κυκλοφοριακό, η κ. Μητσιάδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους άλλων Δήμων της ΕΕ, θέματα ουσίας, προγραμματισμού και χρηματοδότησης παρόμοιων έργων.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, που η κοινή εστίαση όλων, αφορούσε στο ότι η χρηματοδότηση από την ΕΕ θα είναι ταχύτερο, ευκολότερο και ωφελιμότερο να διοχετευθεί απ’ ευθείας στους ΟΤΑ, για να μην υπάρχουν χρονοτριβές και καθυστερήσεις.

Την εμπειρία των Τρικάλων μοιράστηκε η αντιδήμαρχος με εκπροσώπους από Ρώμη, νήσο Ελβα, Μπολόνια, Αντβέρπ, Πάρμα, Θεσσαλονίκη, Αγιο Νικόλαο Βελγίου, Γκντίνια Πολωνίας, Λιουμπλιάνα, Τόρες Βέρντας Πορτογαλίας, Ρέθυμνο, Ουμέα Σουηδίας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου ΤρικκαίωνTotal
0
Shares