Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης για το έργο της Μεσοχώρας

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης για το έργο της Μεσοχώρας

 

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης

Παρουσίαση του Α’ Σταδίου της μελέτης για το «Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» της ευρύτερης περιοχής Μεσοχώρας

Ευρεία Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 13.00 στην αίθουσα του Δημαρχείου Πύλης ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Πύλης, όπου έγινε ενημέρωση-παρουσίαση, από τριμελή Ομάδα Μελετητών από την Αθήνα, του Α’ Σταδίου της μελέτης για το «Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» ευρύτερης περιοχής Μεσοχώρας, για την αξιοποίηση του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας.

Η συζήτηση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε και συγκεκριμένα οι μελετητές θα σας παρουσιάσουν την Αναπτυξιακή μελέτη για την Μεσοχώρα.

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλλίτερα εργαλεία για την ανάπτυξη της περιοχής όπως θα μας μιλήσουν οι μελετητές και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Η περιοχή Μεσοχώρας είναι μία πονεμένη περιοχή και θέλουμε να την αναπτύξουμε γι’ αυτό και εγώ σαν Δήμαρχος και όλο το δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πύλης κ. Στέφανου Παιδή ο οποίος τόνισε η δημοτική Αρχή αποφάσισε μαζί με τους Υπηρεσιακούς  παράγοντες του Δήμου, για αυτήν σύσκεψη ενημέρωση, με τους μελετητές και επιβλέποντες να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Θεώρησε σωστό ο Δήμαρχος και σε συνεργασία με τους μελετητές να γίνει αυτή η παρουσίαση για να πάρετε μία γνώση και μία ενημέρωση.

Δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις σε αυτήν την συζήτηση θα ακουστούν γνώμες και όλοι οι συνάδελφοι θα πουν τις απόψεις τους, δεν θα γίνει διαδικασία διαβούλευσης για το Σχέδιο θα ακούσετε προτάσεις για το Α’ Στάδιο που θα κάνει το γραφείο μελετητών, μαζί με τις δικές σας γνώμες τις οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν οι μελετητές και αυτοί θα αποφασίσουν τι θα κρατήσουν για να προχωρήσουν στην Β’ φάση της μελέτης.

Συζητάμε για την Αναπτυξιακή μελέτη και βάσει της ΑΕΠΟ (Περιβαλλοντική –Μελέτη) προχωράμε και αυτή τι έλεγε ότι αποδεσμεύει την Εκτροπή του Αχελώου από το Υ/Ε της ΔΕΗ του φράγματος στην Μεσοχώρα.

Οπότε παίρνουμε εντολή να προχωρήσουμε σε ότι αφορά το ΣΧΟΑΠ και εφ’ όσον ολοκληρωθεί και μετά να προχωρήσουμε στην Αναπτυξιακή Μελέτη, μέχρι την χρηματοδότηση εκτός από το ΣΧΟΑΠ το οποίο χρηματοδότησε ο Δήμος.

Τέλος τόνισε προτεραιότητά μας είναι οι αποζημιώσεις των κατοίκων.

Κατόπιν τον λόγο πήραν οι μελετητές μέσα από την προβολή σλάιντς παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά και το ανάγλυφο της περιοχής Μεσοχώρας, μέσα από το Α’ Στάδιο της μελέτης του (Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Μεσοχώρας) αναλύοντας τα οφέλη που θα έχει η περιοχή.

Τέλος ακούστηκαν απόψεις από δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πύλης από Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Δήμου.

Επίσης απορίες και απόψεις και αντιρρήσεις εξέφρασαν και κάτοικοι της Μεσοχώρας.

Όλα απαντήθηκαν και διευκρινίστηκαν από τους μελετητές με εμπεριστατωμένο και πειστικό τρόπο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης για το έργο της Μεσοχώρας

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης για το έργο της Μεσοχώρας
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
«Παίξε Τσιτσάνη μου»… ολημερίς στις 18 Ιανουαρίου στο Μουσείο Τσιτσάνη

«Παίξε Τσιτσάνη μου»… ολημερίς στις 18 Ιανουαρίου στο Μουσείο Τσιτσάνη

Επόμενο άρθρο
Οι ταινίες της εβδομάδας στο Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας

Ταινίες της εβδομάδας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας