Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο – Eνημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο - Eνημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

Ο Δήμος  Πύλης, ενεργό μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δίκτυο Υγιών Πόλεων και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πύλης, πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ενημερωτική δράση για τον Εγκέφαλο.

Η δράση έγινε στον πεζόδρομο της Ερμού, στην Πύλη, ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς.

H Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την πρόοδο και τα οφέλη της έρευνας για τον εγκέφαλο. Ενώνει τις προσπάθειες των συνεργαζόμενων οργανώσεων από όλο τον κόσμο σε μια εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο.

Παρόντες η Αντιδήμαρχος Υγείας και Ιατρός – Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής κ. Χαρά Καλιώρα, και  μέλη εθελοντών του Δήμου, της κ. Νικάκη Γεωργίας, τοπική σύμβουλος-Μέλος Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας «Καλιπάττειρα», καθώς και της κ. Τσιαπάρα Δήμητρας, νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Πύλης. Ουσιαστική ήταν η συμβολή της ιατρού κ. Γιακίμοβα Βέσελας, Διευθύντριας Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Πύλης.

Διαμοιράστηκε έντυπο υλικό, ενδεικτική κονκάρδα και έγινε ενημέρωση- συζήτηση  για την αναγκαιότητα έγκαιρης διάγνωσης, καθώς σωστής διαχείρισης νοσημάτων εγκεφάλου.

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο - Eνημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

Η Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Καλιώρα ανέλαβε την ιατρική ενημέρωση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«…Μέσα στο βαρύ κλίμα της καθημερινότητας, με την ενεργειακή κρίση δίπλα μας, με την πανδημία να φεύγει και να έρχεται, με τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία  έχουμε την υποχρέωση, σαν Αντιδημαρχία Υγείας, σαν Δήμος Πύλης, τη διατήρηση  της υγείας των δημοτών μας, με την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης, έγκυρης ενημέρωσης, έγκαιρης διάγνωσης και παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι:

Η υγεία του εγκεφάλου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη πολλών καταστάσεων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η άνοια με κύρια μορφή τη νόσο Alzheimer.

Με δυσμενείς επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια και ιδίως των φροντιστών τους.

Είναι αναγκαία η συνεργασία ανάμεσα στους επιστήμονες, η ενημέρωση του κοινού και η υιοθέτηση τρόπου ζωής που προάγει την υγεία του εγκεφάλου, είναι απαραίτητα συστατικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

Μέσα μας βέβαια υπάρχουν πολλά ερωτήματα.

Ποιες είναι οι διαφορές του εγκεφάλου στα δύο φύλα?

Γεννιέσαι  ή γίνεσαι?

Μπορείς να προλάβεις ή να αλλάξεις?.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους συναδέλφους από το Κέντρο Υγείας Πύλης, τους εθελοντές και όλους όσους βοηθούν για την πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων.

Και βέβαια θα συνεχίσουμε…».




Total
0
Shares
Previous Article
Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το νέο ποδηλατοδρόμο της Ηρώων Πολυτεχνείου στο κέντρο της  Καρδίτσας

Next Article
Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας στήριξε τη «Φλόγα»

Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας στήριξε τη «Φλόγα»