Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

EUROPA 2020: Ιστορικές Ταχυδρομικές Διαδρομές

FAKELOS EUROPA.1

EUROPA STAMPS

Κάθε Μάιο, από το 1956 μέχρι σήμερα, το φιλοτελικό κοινό αναμένει τα γραμματόσημα EUROPA, μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικές θεματικές εκδόσεις που εκδίδεται ταυτόχρονα και με κοινή θεματολογία, από τα Ταχυδρομεία 49 ευρωπαϊκών χωρών.

Η φετινή έκδοση κυκλοφορεί με την κοινή θεματολογία «Ιστορικές Ταχυδρομικές Διαδρομές» και συνοδεύεται, όπως κάθε χρόνο, από ανοικτό on line διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης απόδοσης του θέματος.

Ο φετινός διαγωνισμός, που θα αναδείξει το ομορφότερο γραμματόσημο EUROPA, ξεκινά δυναμικά στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το link http://www.posteurop.org/europa2020  και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

image

 

Στην φετινή Σειρά EUROPA, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιλέγουν να απεικονίσουν δύο πλοία που συνδέονται με τις θαλάσσιες ταχυδρομικές διαδρομές που αναπτύχθηκαν στην χώρα μας στις αρχές του 19ου αιώνα, ελλείψει οργανωμένων οδικών δικτύων στην ενδοχώρα. Πρόκειται για το τροχήλατο ατμόπλοιο “Πρίγκηψ Μαξιμιλιανός”, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Πειραιά, Καλαμακίου, Κύθνου, Σύρου και Τήνου από το 1837 έως το 1840 και το Αυστριακό ατμόπλοιο “Arciduca Lodovico”, που είχε αναλάβει τη σύνδεση της Ελλάδας με το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό συμμετέχει μόνο το γραμματόσημο «Πριγκηψ Μαξιμιλιανός».

Η χαράκτης γραμματοσήμων και επικεφαλής του καλλιτεχνικού τμήματος της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, που έκανε τον σχεδιασμό και την προσαρμογή των γραμματοσήμων, υπογραμμίζει: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την έκδοση EUROPA 2020, αποτυπώνουν δύο από τα πλοία που συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορική τους διαδρομή. Η έκδοση αυτή τιμά και αναδεικνύει τη συμβολή της ναυτιλίας στα πρώτα βήματα λειτουργίας τους, καθώς και τον καθοριστικό της ρόλο στην προώθηση της ταχυδρομικής επικοινωνίας»

 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον ιδρυτή του πρώτου διαδικτυακoύ Mουσείου για τη Nαυτιλία, “Greek Shipping Miracle” (www.greekshippingmiracle.org), κ. Γ. Φουστάνο, για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού που συνέβαλε στη σχεδίαση των φιλοτελικών προϊόντων της παρούσας έκδοσης.

Δείτε πληροφορίες για τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς:

 

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
2,00 € «ΠΡΙΓΚΗΨ ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» 19ος αι. 352.000
4,50 €  

«ΑΡΧΙΔΟΥΚΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ» 19ος αι.

552.000

Σημειώνεται ότι από τις παραπάνω ποσότητες γραμματοσήμων, τα 104.000 τεμάχια θα εκτυπωθούν σε διπλά γραμματόσημα (τα δυο γραμματόσημα ενωμένα) σε φύλλα των 16 τεμαχίων, δηλαδή 8 πλήρεις σειρές σε κάθε φύλλο. Τα υπόλοιπα θα εκτυπωθούν ξεχωριστά, σε φύλλα των 8 γραμματοσήμων ανά κλάση (300.000 τεμάχια από την κλάση 2,00 € και 500.000 τεμάχια από την κλάση 4,50 €).

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ                            : 30 Χ 42 mm

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ        : Μυρσίνη Βαρδοπούλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ           : Πολυχρωμία ( OFFSET )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ                                : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ  : Θα κυκλοφορήσουν στις 8 Μαΐου 2020 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 7 Μαΐου 2021 εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι απόσυρσής τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

  1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ (8.000 τμχ.)

Θα εκδοθούν 8.000 τεμάχια αριθμημένα, καθένα από τα οποία περιέχει δυο διπλά ενωμένα γραμματόσημα (οι κλάσεις 2,00 €, 4,50 € και 4,50 €, 2,00 €), που φέρουν διάτρηση στη μια διάσταση και στην άλλη είναι κομμένα. Τιμή διάθεσης 13,00 €.

teuxidio synthesi.1

2. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΦΠΗΚ) (4.000 τμχ.) Τιμή διάθεσης 9,00 €.

FAKELOS EUROPA.1

  1. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 τμχ.) Τιμή διάθεσης 20,00 €.

aplo CHRYSSH

Bρείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της EUROPA στο e-shop των ΕΛΤΑ (www.elta.gr), στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού, ΑΘΗΝΑ) και στα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 7 Μαΐου 2021.

sfragida EUROPA

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς ελάχιστης αξίας 2,00€ ή οποιοδήποτε άλλο γραμματόσημο ελάχιστης αξίας 0,90€.




Total
0
Shares
Previous Article
efka diasindesi slide

e-ΕΦΚΑ. Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση

Next Article
maskes slide

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξοπλίζει με ατομικά μέσα προστασίας τις  Μονάδες Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…