Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Euro 2020: Ουγγαρία-Πορτογαλία 0-3

ronaldo1

Ξέσπασε με τριάρα η Πορτογαλία – Δύο ρεκόρ ο Κριστιάνο

Euro 2020: Μ’ ένα ξέσπασμα σε τρία λεπτά, η Πορτογαλία ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της επικρατώντας 3-0 της Ουγγαρίας στην Βουδαπέστη – Δύο ρεκόρ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ένα τυχερό γκολ του Γκερέρο στο 84’, το εύστοχο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 87’ και μία μαγική ενέργεια από τον σούπερ σταρ της Γιουβέντους στις καθυστερήσεις, ήταν αυτά που έκριναν την πρεμιέρα της Πορτογαλίας στον 6ο όμιλο κόντρα στην Ουγγαρία στην «Puskas Arena».

Οι Ίβηρες τα είχαν βρει… μπαστούνια για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα κόντρα στους Μαγυάρους και τον Γκουλάτσι, που είχε τις… απαντήσεις σε κάθε απειλή, ωστόσο, ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος του αγώνα, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του «συγκροτήματος» του Φερνάντο Σάντος.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν μία… ανάσα από το κάζο στην πρεμιέρα, όμως, έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, είχαν την τύχη με το μέρος τους στο γκολ του Γκερέρο στο 84’ με το οποίο άνοιξαν το σκορ και στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο σούπερ σταρ της ομάδας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την… υπογραφή του φαρδιά πλατιά στην αναμέτρηση, καθώς με την έναρξη έγινε ο μοναδικός Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που έχει πάρει μέρος σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο τέλος, αρχικά στο 87’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και εν συνεχεία στο 92’ με μαγική ενέργεια, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε τελική φάση, μετρώντας 11 τέρματα και αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μισέλ Πλατινί με 9 γκολ.

Έτσι, οι Ίβηρες ξεκίνησαν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο… φωτιά του Euro 2020, όπου μετέχουν ακόμα οι Γαλλία και Γερμανία και οι οποίες αναμετρώνται το βράδυ της Τρίτης (15/06) στην Arena του Μονάχου. Από την άλλη, οι Ούγγροι έδειξαν να αντέχουν εξαιρετικά στην πίεση των Πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την συγκέντρωσή τους στα τελευταία λεπτά, με το τελικό 3-0 να μην ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Πορτογαλία ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε δυνατά και θέλησε να φτάσει κοντά στο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη την υπόθεση στην συνέχεια. Όμως, στο 5’ το σουτ του Ντιόγκο Ζότα βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκουλάτσι, ενώ ο Μαγυάρος αντέδρασε σωστά και στην απειλή του Κριστιάνο, στο 19’ σε μία φάση που ο τελευταίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, κάτι που έδινε την ευκαιρία στους Ίβηρες να επιτίθενται κατά κύματα. Στο 30’ ο Κριστιάνο έπιασε την κεφαλιά από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 37’ ο Ρουί Πατρίσιο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την πρώτη απειλή των Ούγγρων με τον Άνταμ Σαλάι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Πορτογαλία ανέβασε και πάλι… στροφές. Στο 40’ ο Ντιόγκο Ζότα δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γκουλάτσι, που απέκρουσε το γυριστό σουτ, ενώ στο 43’ ο Κριστιάνο έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, μια και βρέθηκε στη μικρή περιοχή χωρίς αντίπαλο, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Περισσότερα σε λίγο…

onsports.gr

 




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τετάρτη 16/06

Next Article
Σε «Αμπελική» και «Χιόνι βρύση» στην Πύλη ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας

Σε «Αμπελική» και «Χιόνι βρύση» στην Πύλη ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας