Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έτοιμος ο Δήμος Σοφάδων για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Έτοιμος ο Δήμος Σοφάδων για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Έτοιμος ο Δήμος Σοφάδων για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Επί ποδός βρίσκεται ο Δήμος Σοφάδων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που γίνεται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από πλευράς Δήμου και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον το πρωί της Δευτέρας.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των μασκών μιας χρήσης, καθώς όπως έγινε επισήμως γνωστό από την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Θεσσαλίας αυτή η επιλογή των χειρουργικών μασκών στη Θεσσαλία έγινε λόγω της αφόρητης πίεσης του χρόνου. Εντός της  ερχόμενης εβδομάδας,  θα έχουν διανεμηθεί και οι πάνινες μάσκες,  σε ατομική συσκευασία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Σε ότι αφορά τις μάσκες μιας χρήσης θα διανεμηθούν πέντε ανά μαθητή και εκπαιδευτικό.

Ήδη ξεκίνησε η διανομή των μασκών σε όλα τα σχολεία και των παγουρίνων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, εντός του Σαββατοκύριακου θα ολοκληρωθεί, και το πρωί της Δευτέρας το σύνολο του υλικού θα βρίσκεται στα σχολεία.

Αναφορικά με τις σχολικές καθαρίστριες ήδη έχουν τοποθετηθεί ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για ενίσχυση του δυναμικού προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.

Σε δήλωσή του για το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ. Παππάς σημείωσε:

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, πως από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, είμαστε απολύτως έτοιμοι για να ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων.

Είμαστε διαρκώς σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε τρέχον ζήτημα και να μην υπάρχει η καμιά έλλειψη σε υλικό ή υποδομή.

Γνωρίζουμε όλοι πως η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για όλους μας, αφού η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αλλάζει πλήρως τις συνήθειες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό ζητώ από όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.»




Total
0
Shares
Previous Article
Asimina Skondra foto mouzakinews

Ευχές της Ασημίνας Σκόνδρα για τη νέα σχολική χρονιά

Next Article
agnantero internet

Δωρεάν INTERNET στο Αγναντερό