Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες  της Καρδίτσας. Στους δρόμους  τα τρακτέρ

trakter agrotes mploka

Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ξεκίνησαν στα χωριά της Καρδίτσας οι κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και οι αγρότες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μπλόκα από τις αρχές Φεβρουαρίου, που θα φτάνουν μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Σε κάλεσμά τους, τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προς όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, του εμπορικού κινήματος και τους αυτοαπασχολούμενους, κάνουν λόγο για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας  και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Κώστας Τζέλας, δήλωσε πως μέχρι την Πέμπτη 21/01, θα έχουν βγει  σε όλο το νομό της Καρδίτσας τρακτέρ και ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία.

Για κινητοποιήσεις, που αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζέλας τόνισε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τα τρακτέρ θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης καθώς οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την επέλαση του «Ιανού», ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και μέτρα προκειμένου.

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών

  • Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες λόγω του «Ιανού» καθώς υπάρχουν αγρότες που δεν έλαβαν τα χρήματα.
  • Αντιπλημμυρικά έργα.
  • Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής με «αιχμή δόρατος» το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχει αγροτικό.
  • Οι απώλειες του αγροτικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας, καθώς και για την υγεία, διότι ως αγρότες διεκδικούμε δωρεάν και δημόσια υγεία παντού.



Total
0
Shares
Previous Article
trapeza ellados athina

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη προσωπικού για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Next Article
eikones Agias Triadas Oksias

Οι εικόνες που είχαν κλαπεί από την Οξυά επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…