Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 38 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρεί τη Λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο “κλειστός” είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί, φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Στις 13 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 8 μ.μ στο κέντρο “ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ” (Τρικάλων –Πύλης) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Θα μας διασκεδάσουν: Γιώργος Μαυραντζάς στο κλαρίνο, Γρηγόρης Παπαδήμας στο τραγούδι, Σταύρος Τσιάκαλος  στο βιολί, Καλαμπάκας Βασίλειος στην κιθάρα, Καψιώχας Αποστόλης στα κρουστά.

Θα ακολουθήσει Λαϊκή μουσική… Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν το δρώμενο “τα προικιά της νύφης”. Θα εμφανιστεί η χορωδία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Θα υπάρχει πλούσια Λαχειοφόρος με 350 δώρα. Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κληρωθούν πάλι για τα 10 μεγάλα δώρα .!!!!

Τιμή κάρτας 15 ευρώ με απεριόριστα ποτά.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε μια νύχτα μαγική γεμάτη Παράδοση γλέντι, κέφι και χορό.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Έλλη Τσιρογιάννη

syllogos argitheaton




Total
0
Shares
Previous Article

Διάκριση μαθητή του Γυμνασίου Μουζακίου σε διαγωνισμό στα Μαθηματικά

Next Article

Ιερά Παράκληση στην Παναγία Βασίλισσα στους Αγ. Αναργύρους Κρανιάς

Related Posts