Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εθελοντική επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Την Κυριακή 28 Ιουνιού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη ομάδας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην κοινότητα Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της Ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απόστασης αλλά και υποστελέχωσης του Κέντρου υγείας Μουζακίου δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας.Iatrikos-Vragiana-Mouzakinews

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών από τις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Γενικής Ιατρικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, Πνευμονολογίας, Ορθοπεδικής και Ψυχιατρικής εξέτασε στο Αγροτικό Ιατρείο των Βραγκιανών κατοίκους της τοπικής κοινότητας καθώς και κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων και οικισμών ενώ πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Οι ιατροί που συμμετείχαν ήταν οι Μπίτσιος Γεώργιος, Τσιρογιάννης Θεοφάνης, Βασίλογλου Αικατερίνη, Σπάνιας Αριστοτέλης, Παλαιός Μιχαήλ, Αναστασόπουλος Ηλίας, Ζαχαρής Γεώργιος, Τάκας Κων/νος, Καραχάλιου Ιωάννα, Αποστολίκας Απόστολος, Γκίτη Ελένη, Κουλοκτσής Σωτήριος, καθώς και η ιατρός του Π.Ι. Βραγκιανών κ. Χριστοφορίδου Σουσάνα, η οποία επί τρία σχεδόν χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Επισκέπτρια Υγείας κα Βασιλού Ερμιόνη και τις Νοσηλεύτριες Τουραλιά Ζαχαρούλα , Ανδρέου Γεωργία , Βούκατα Ρούλα, Κυριάκη Έφη, καθώς και τις κες Αθανασίου Μαρία, Τριζμπιώτη Έλλη , Παππά Χρυσούλα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία το Δήμο Αργιθέας και το ΚΤΕΛ Καρδίτσας με οδηγό τον κ. Λιάσκο Κων/νο που φρόντισε αφιλοκερδώς για την ασφαλή μεταφορά μας και την Εκτυπωτική Καρδίτσας.

Βασικός μας στόχος είναι παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε η εξομάλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η βελτίωση του επιπέδου υγείας των συμπολιτών μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Next Article

«Το ΟΧΙ δε σημαίνει δραχμή και έξοδο από την Ευρώπη» - «Νικάμε το φόβο»