Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας “Let’s do it Greece”

Την Κυριακή 17 Απριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα κινούνται σε ρυθμούς εθελοντισμού!

Την Κυριακή 17 Απριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα κινούνται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» που πραγματοποιείται από τις 11/4 έως τις 15/4. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Let’s do it Greece είναι μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα». Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, Περιφέρειες Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς και το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων,.

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται ήδη η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Αγιά Ο πρώτος καθαρισμός θα γίνει στο μονοπάτι Κάτω Αμυγδαλή- Κουκουράβα αλλά και πάνω στο χωριό με την συμβολή της περιπατητικής ομάδας του Μ. Δάλλα. Το ραντεβού για τη δράση αυτή είναι ή στις 10:00 στην Χρυσαλλίδα ή στις 10:30 στην πλατεία της Αμυγδαλής.

Η δεύτερη δράση εθελοντισμού, που στηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο ΟΜΗΡΟΣ», προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10:30 από τον πολυχώρο της Πλατανιάς στην Βελίκα . Αφού καθαριστεί ο περιβάλλον χώρος επόμενη στάση καθαρισμού είναι το Κάστρο Μελιβοίας 500μ. από την ακτή, για να ολοκληρωθεί και να τερματίσει η εθελοντική δράση στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Πλατεία της Αμυγδαλής και πολυχώρο της Πλατανιάς στην Βελίκα
Αλμυρός Καθαρισμός και εξωραϊσμός ΓΕΛ Αλμυρού ΑΘΗΝΑΣ 1 ΑΛΜΥΡΟΣ στις 10:00
Αλμυρός Καθαρισμός στα προαύλια των σχολείων και των εκκλησιών, καθαρισμός σε πάρκα, καθαρισμός στο δάσος “Κουρί”, καθαρισμός σε ακτές, εργασίες συντήρησης σε ξύλινες κατασκευές, φύτευση καλλωπιστικών ειδών Δάσος “Κουρί” στις 10:00
Αλμυρός Καθαρισμός παραλίας Μετόχι Νηες Σούρπης Παραλία Μετόχι Νηές στις 10:00
Αλόννησος Καθαρισμός στις παραλίες, Βάψιμο Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου,
και άλλες δράσεις
Πατητήρι, Αλόννησος
Βόλος Καθαρισμός των ακτών Ακτή Αλυκών στις 10:00
Βόλος Καθαρισμός της κοίτης του Κραυσίδωνα, από την οδό Επτά Πλατανίων ως την οδό Γιάννη Δήμου. Επτά Πλατανίων και Ζάχου στις 10:00
Βόλος Καθαρισμός και καλλωπισμός της αυλής του σχολείου Σέσκλου (3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας-Σέσκλου) Σχολείο Σέσκλου στις 10:00
Βόλος Καθαρισμός ακτής Αλυκών και σχολείου Αλυκές
Καλαμπάκα *Εξωραισμός περιμετρικά της εστίας του οδηγισμού, καθάρισμα εστίας, φτιάξιμο της περίφραξης, δεντροφύτευση στην αυλή.
* Καθαρισμός της παιδικής χαράς του πάρκου στην εστία Οδηγισμού
Καθαρισμός από την εστία οδηγισμού έως και την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας
Εστία Οδηγισμού Καλαμπάκας στις 10:00
Καλαμπάκα Καθαρισμός στο Γυμνάσιο Αμπελίων Καλαμπάκας Αμπέλια Καλαμπάκα
Καρδίτσα Δράσεις εξωραϊσμού σε 20 Δημοτικά, 8 Γυμνάσια και 6 Λύκεια.
Φορείς και Σύλλογοι του Δήμου Καρδίτσας.
Σχολεία
Καρδίτσα Καθαρισμός του πάρκου ΤΙΤΑΝΩΝ
και εξωραϊσμός της παιδικής χαράς
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΙΤΑΝΩΝ στις 10:00
Καρδίτσας Καθαριότητα, εξωραϊσμός πεζόδρομος ΤΙΤΑΝΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΙΤΑΝΩΝ
Λάρισα Καθαρισμός του Αισθητικού Άλσους. Είσοδος Αισθητικού Άλσους, περιφερειακή οδός Λάρισας-Κοζάνης στις 9:30
Σκιάθος Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι των Κουκουναριών Λιμάνι Κουκουναριών στις 10:00
Σκιάθος Καθαρισμός της παραλίας των Κουκουναριών Κουκουναριές
Σκιάθος Καθαρισμός της παραλίας Ασέληνου. Ακρόπολη
Σκιάθος Καθαρισμός της Ακτής Μεγάλης Άμμου Σκιάθου Μεγάλη Άμμος Σκιάθου
Σοφιάδων Διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του σχολείου,καθαρισμός διαδρόμων και αιθουσών, βάψιμο γραφείου καθηγητών,αλλαγή γλαστρών και φυτών Αθηνών 58
Τρικκαίων Δράσεις στην κεντρική πλατεία και στην παιδική χαρά Ριζαριού Εκκλησία Ριζαριού στις 10:00
Τρικκαίων Η φετινή περιβαλλοντική δράση για το «Let’s Do It Greece 2016» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/04/2016, επικεντρώνεται σε δύο σημεία,
• Στη λίμνη στο μικρό Κεφαλόβρυσο (θέση «Γκιζλή») ,
• Στο κέντρο των Τρικάλων και
Συγκεκριμένα:
ΛΙΜΝΗ Μ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΟι δράσεις στη λίμνη στο μικρό Κεφαλόβρυσο (θέση «Γκιζλή»), την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 9.00 το πρωί, είναι κυρίως:
– Καθαρισμός της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου.
– Δενδροφύτευση
– Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Οι δράσεις αυτές θα υποστηριχτούν από υπηρεσίες του Δήμου ( Τμήμα κηποτεχνίας, τμήμα καθαριότητας), από μαθητές του σχολείου της περιοχής, από πολίτες- εθελοντές της περιοχής και όχι μόνο.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι δράσεις στο κέντρο της πόλης, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία), την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 10.00 το πρωί, θα αφορούν κυρίως:
– Καθαρισμό σημάτων κυκλοφορίας, κεντρικών πινάκων ΔΕΗ και ΟΤΕ, στάσεων αστικών λεωφορείων, αγαλμάτων, κολώνες ΔΕΗ, κτλ., σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας και συγκεκριμένα στις οδούς Ασκληπιού, Κονδύλη, Β. Τσιτσάνη, Στρ. Σαράφη, Κανούτα, Όθωνος, Ιακωβάκη και Αμαλίας.
– Βάψιμο στάσεων αστικών λεωφορείων, τοίχων με γκράφιτι, παγκάκια κτλ., σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας και συγκεκριμένα στις οδούς Ασκληπιού, Κονδύλη, Β. Τσιτσάνη, Στρ. Σαράφη, Κανούτα, Όθωνος, Ιακωβάκη και Αμαλίας.
– Καθαρισμός του Ληθαίου ποταμού
– Κατασκευή τοίχου διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου
– Παραποτάμια πεζοπορία με παράλληλο καθαρισμό διαδρομής από το ύψος της Γέφυρας Ασκληπιού έως το θεατράκι στο πάρκο των Παλιών Φυλακών.
– Ζωγραφική από μικρά παιδιά στη Κεντρική Πλατεία, με στόχο την αποτύπωση των προβλημάτων της πόλης και την ανάδειξη της πιο όμορφης πλευράς της.
– Ποδηλατοβόλτα, με ποδήλατα του Δήμου, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην περιοχή μας.
Οι δράσεις αυτές θα υποστηριχτούν από υπηρεσίες του Δήμου, από μαθητές των σχολείων της πόλης μας, από τον οδηγισμό και τους προσκόπους, από τη ΣΜΥ, τους εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, από Συλλόγους και γενικότερα από πολίτες της πόλης μας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)
Φάρσαλα Διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας στο βουνό μας (Σάββατο 16 Απριλίου) και δενδροφύτευση 1000 δένδρων στο βουνό μας (Κυριακή 17 Απριλίου) Δυτική είσοδος βουνού στις 11:00
Φάρσαλα Δενδροφύτευση 1000 δένδρων στο βουνό μας Δυτική είσοδος βουνού στις 11:00
Φαρκαδόνας Περιποίηση και καθαρισμός μικρού ελαιώνα του σχολείου μας. Φύτευση αρωματικών φυτών και λοιπών εποχικών λουλουδιών στον ίδιο χώρο. Καθαρισμός πάρκου Αγίας Τριάδας, καθαρισμός μέρος όχθης του ποταμού Νεοχωρίτη της Οιχαλίας. 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, 25ης Μαρτίου 38, Τ.Κ. 42300 Οιχαλία.

Περιφέρεια Θεσσαλίας
Γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το μέλλον της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα

Next Article

Συνάντηση εκπροσώπων των περιφερειών της χώρας για τον τουρισμό