Έσβησε η φωτιά στη θέση “Ογκλάβια” Οξυάς του Δήμου Μουζακίου (φωτο – βίντεο)

 

Αίσιο τέλος είχε η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι περί της 12:30μμ. στη θέση “Ογκλάβια” στην Οξυά του Δήμου Μουζακίου (άνοδος Τυμπάνου).

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, οι καπνοί έφτασαν μέχρι την Οξυά και η μυρουδιά καμένου ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Οι πυροσβέστες καλύψανε περιμετρικά τη φωτιά, για να μην περάσει στο δάσος της Οξυάς, με 10 πυροσβεστικά οχήματα από Μουζάκι, Καρδίτσα, Πύλη και Σοφάδες με πάνω από 40 άτομα δυναμικό και δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα Θεσσαλίας από το Βόλο και το Μουζάκι, υδροφόρο όχημα και σκαπτικό μηχάνημα από το Δήμο Μουζακίου, υπό το συντονισμό του Επιχειρησιακού Διοικητή ΠΥ Καρδίτσας Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα και της Διοικητή της ΠΥ Μουζακίου Επιπυραγού Κρυσταλλίας Μαυρουδόγλου που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Ιωάννης Κουτσογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, η Διοικητής του Α.Τ. Μουζακίου κ. Κωνσταντίνα Παλάντζα με αστυνομική δύναμη από το ΑΤ Μουζακίου και σε μίνι σύσκεψη που είχαν μεταξύ τους τονίστηκε η συχνότητα των πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο της φωτιάς όλη την νύχτα για πιθανή αναζωπύρωση.

Το mouzakinews.gr βρέθηκε στην περιοχή και κάλυψε το γεγονός με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ!

Ιωάννα Κρίκου

[RPG id=111910]


Total
0
Shares