Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εστίαση ώρα ΜΗΔΕΝ

Panagiotis Poulios

Έχοντας συνειδητά επιλέξει τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον δημόσιο λόγο που αυτά προσφέρουν, αποκλειστικά για σκοπούς διαφήμισης και προώθησης των δράσεων των επιχειρήσεων μου, δεν μπορώ να αντισταθώ στη δημοσιοποίηση της αγανάκτησης και της αγωνίας μου για το μέλλον της εστίασης τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα δεδομένα μέχρι και πριν το τελευταίο lockdown για την πόλη μας και για τις περισσότερες ανά την επικράτεια πόλεις ήταν ο περιορισμός της λειτουργίας έως τις 24:00, ο περιορισμός στον επιτρεπόμενο αριθμό των πελατών στο 50% του ωφέλιμου χώρου και δη αποκλειστικά καθήμενων έως 4 ανά τραπέζι, συγκεκριμένες αποστάσεις των τραπεζιών και η απαγόρευση χρήσης του μπαρ. Την ιδία χρονική στιγμή, καμία μείωση στα πάγια έξοδα, καμία μείωση στους λογαριασμούς Δ.Ε.Κ.Ο. στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές και τα χρήματα από την περιφέρεια υπόθεση για λίγους. Τα δεδομένα σήμερα, κλειστή η εστίαση στο σύνολο της με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που μπορούν και παρέχουν take away & delivery υπηρεσίες. Λουκέτο στην εστίαση λοιπόν, χωρίς να μπαίνει όμως «λουκέτο» και στα τεράστια έξοδα και η αντιμετώπιση μας σαν να είμαστε οικονομικά ενεργοί!

Ο κλάδος της εστίασης τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί και απορροφήσει κάθε αύξηση που έχει επιβληθεί, αύξηση στο ΦΠΑ, αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, στους φορολογικούς συντελεστές φορολόγησης, στο τέλος επιτηδεύματος, στην εισφορά αλληλεγγύης, στις Δ.Ε.Κ.Ο., στο ΕΝΦΙΑ, στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα μουσικής, στα δημοτικά τέλη, στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και πολλά ακόμα.

Καλείται η εστίαση λοιπόν, ένας κλάδος υπερχρεωμένος με μια πολυετή οικονομική κρίση να τον ταλανίζει, με μοναδική προσπάθεια ανάκαμψης πανάκεια με την μείωση του ΦΠΑ μέσα στο 2019, να βάλει ακόμη μια φορά πλάτη, να γίνει αποδέκτης λειψών οικονομικών μέτρων για εργαζομένους και επιχειρήσεις βάζοντας οριστικά την ταφόπλακα στον κλάδο, ένας κλάδος ημιθανής από τον περασμένο Μάρτιο, ένας κλάδος που θεωρείται η βαριά βιομηχανία της χώρας με χιλιάδες εργαζομένους, με υψηλή συνεισφορά στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Έχετε επιλέξει να ζούμε με «μηχανική υποστήριξη», με ημίμετρα και με το φιλί της ζωής αλλά το πλήγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από όλες σας τις προβλέψεις, η εστίαση πεθαίνει και μαζί θα συμπαρασύρει άμεσα ή έμμεσα κάθε παραγωγικό κλάδο διότι ένας κύκλος είναι η οικονομία, κύριοι των αποφάσεων.

poulios

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Συνελήφθη με 2 κιλά και 429 γραμμάρια κάνναβης

Τρίκαλα: Συνελήφθη με 2 κιλά και 429 γραμμάρια κάνναβης

Next Article
covid closed metra

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα, 13 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 20:30 τα σούπερ μάρκετ

Related Posts