Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εστίαση: Έρχεται στήριξη του κλάδου με πρόταση για μείωση ΦΠΑ και «κούρεμα» οφειλών

magazia estiasis

Στήριξη της εστίασης και ρευστότητα κατά την επανεκκίνηση του κλάδου, ζήτησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς και τα μέλη της διοίκησης από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, τέθηκαν ως θέματα η κατάσταση στον κλάδο από τα παρατεταμένα lockdown, η συσσώρευση των υποχρεώσεων, η έλλειψη ρευστότητας και η στήριξη κατά την επανεκκίνηση του κλάδου. Από τον Yπουργό, ζητήθηκε η στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση και ρευστότητα (με αλλαγές στον αλγόριθμο υπολογισμού), μείωση του ΦΠΑ στο 6%, κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το POS, και ιδιαίτερη στήριξη των τμημάτων του κλάδου που έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημία από την πανδημία (όπως αίθουσες εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, bar, club, catering, κτήματα).

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξή του».




Total
0
Shares
Previous Article
euro xrima sintakseis

Πότε επιστρέφονται οι μειώσεις συντάξεων (Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016)

Next Article
Αλλαγές στις Άδειες και στα Τέλη Κυκλοφορίας

Αλλαγές στις Άδειες και στα Τέλη Κυκλοφορίας