Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εσπευσμένη συνάντηση Σκόνδρα – Κοντοζαμάνη για Προσλήψεις ιατρών στο ΓΝ Καρδίτσας

Εσπευσμένη συνάντηση Σκόνδρα - Κοντοζαμάνη για Προσλήψεις ιατρών στο ΓΝ Καρδίτσας

Εσπευσμένη συνάντηση Σκόνδρα – Κοντοζαμάνη για Προσλήψεις ιατρών στο ΓΝ Καρδίτσας

Εμβολιαστικά Κέντρα – Εμβολισμοί ιδιωτών ιατρών

Κατεπείγουσα συνεργασία, είχε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, καθ’ ύλην αρμόδιο για ταΝοσοκομεία της Χώρας, κ. Κοντοζαμάνη. Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεωνσχετικά με τιςελλείψεις που διαμορφώθηκαν από τις συνθήκες στο Γ.Ν. Καρδίτσας, καιτου οποίουτο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει φτάσει πλέον στα όρια του, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες νοσηλείας των ασθενών.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, τονίζει:

«Κατ’ αρχήν θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στην ιατρική κοινότητα, για την απώλεια του ιατρού και φίλου, Ευσταθίου Μπαθρέλλου, ο οποίος μετά από σκληρή μάχη στην εντατική, δυστυχώς νικήθηκεαπό τον αόρατο εχθρό. Ένας ευσυνείδητος ιατρός, πιστός στο λειτούργημα του, που έβαλε το καθήκον πάνω από όλα. Εύχομαι ειλικρινά να είναι ο τελευταίος συμπολίτης μας, που θρηνούμε από Covid-19. 

Συγκλονίζει επίσης ο Γιάννης Ντελής, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, που αν και σε ανάρρωση, προβληματίζεται και περιγράφει την κατάσταση, που επικρατεί και τις αντίξοες συνθήκες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό.  

Συναντήθηκα σήμερα εσπευσμένα, με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, για να του περιγράψω την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Ο κ. Κοντοζαμάνης είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, για θέματα στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, και ως εκ τούτου του παρέθεσα τα επείγοντα αιτήματα μου, για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Εξήγησα, ότι το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας, όπως και οι ασθενείς αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της περιοχής μου, δοκιμάζονται. Διανύουμε το δεύτερο και εντονότερο κύμα της πανδημίας και άγνωστο, αν θα ακολουθήσει και τρίτο.  

Τόνισα, ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, το εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των εμπλεκόμενων Κλινικών και Μονάδων, όταν από τις 13 οργανικές θέσεις της Παθολογικής, σήμερα είναι καλυμμένες μόνο οι 7. Ήταν 10 οι ιατροί, εκ των οποίων όμως 3 νόσησαν. Ένας δυστυχώς έφυγε από τη ζωή, ο δεύτερος συνταξιοδοτήθηκε πλέον, και ο τρίτος βρίσκεται τώρα σε ανάρρωση, αφού κατάφερε να εξέλθει με την βοήθεια των συναδέλφων του από την ΜΕΘ.  

Σήμερα καλούνται λοιπόν 7 ιατροί,να καλύψουν την παθολογική κλινική, τις μονάδες Μεσογειακής αναιμίας, τα Επείγοντα Ιατρεία, τις Κλινικές Covid-19 και επίσης τους εμβολιασμούς. Αριθμητικά και μόνο, είναι αδύνατον να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες.  

Ενημέρωσα λοιπόν τον κ. Υπουργό, ότι χρειάζεται να προχωρήσειη κατεπείγουσα πρόσληψη,ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα, παθολόγων και πνευμονολόγων, κατάλληλοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, την κάλυψη της Πνευμονολογικής κλινικής,της μονάδας ΜΕΘ και των Επειγόντων ιατρείων. 

Ευχαρίστησα βεβαίως τον Υπουργό, που κατόπιν αιτήματος μου, ενέκρινε την πρόσληψη ενός παθολόγου, του οποίου όμως η τοποθέτηση ακόμα εκκρεμεί και του ζήτησα, να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες, ώστε να αναλάβει υπηρεσία. 

Ανέφερα επίσης την πρόθεση, ιδιωτών γιατρών της Καρδίτσας, να προσφέρουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο, αφού αυτό προβλέπεται πλέον μετά τις ρυθμίσεις, που πέρασε η Κυβέρνηση. Το πρόβλημα όμως που τίθεται είναι, ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.  

Τέλος ζήτησα από τον Υπουργό, να καθοριστούν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό μας, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα, οι εμβολιασμοί των συμπολιτών μου και να καλυφθούν τα απομακρυσμένα χωριά, ώστε οι ηλικιωμένοι κάτοικοι, να μην υποβληθούν σε περαιτέρω ταλαιπωρία κατά την μετακίνηση τους.  

Σήμερα προβλέπονται εμβολιαστικά κέντρα στην Καρδίτσα και τον Παλαμά και ζήτησα από τον Υπουργό, να δημιουργηθούν δύο ακόμα, στους Σοφάδες και στο Μουζάκι,ώστε να καλυφθούν τα ορεινά χωριά της Αργιθέας και του Δήμου Σοφάδων αντίστοιχα. Έτσι θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί γρηγορότερα και θα ικανοποιηθεί και το αίτημα, που μου έχουν υποβάλλει οι ίδιοι οι κάτοικοι. 

Ο Υπουργός κ.Κοντoζαμάνης, ήταν σε όλα θετικός και η συνεργασία μας υπήρξε άριστη. 

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε, ότι θα προχωρήσει άμεσα, σε προκήρυξη για θέσεις ιατρών, παθολόγων και πνευμονολόγων, στοΓ.Ν. Καρδίτσας.

Για τον εμβολιασμό των ιδιωτών ιατρών, μου εξήγησε, ότι ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα, όπου μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν και εντός ολίγων ημερών, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα.

Όσο για τα εμβολιαστικά κέντρα σε Σοφάδες και Μουζάκι, κατανόησε την χρησιμότητα τους και δεσμεύτηκε, ότι θα δημιουργήσει τις ανάλογες συνθήκες για να λειτουργήσουν άμεσα.»




Total
0
Shares
Previous Article
sxoleio aithousa

Δήμος Μουζακίου: Ανοιχτά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 20/01

Next Article
Επιμορφωτική εκδήλωση για τη "Ρύπανση από πλαστικά"

Επιμορφωτική εκδήλωση για τη "Ρύπανση από πλαστικά"