Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Κρανιά Καρδίτσας (trailer)

krania
Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Eπεισόδιο 10: Κρανιά Καρδίτσας

Εδώ, στον δήμο Μουζακίου, η Κρανιά ή Κρανέα, ένα αμιγές καραγκουνοχώρι 760 κατοίκων, με πλούσια πολιτιστική δράση, ανοίγει την «αγκαλιά» της και μας φιλοξενεί.
Ένας βυζαντινός οικισμός που η ιστορία του ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ένα χωριό με φυσική ομορφιά, ιδιαίτερη τοπική κουζίνα, ήθη, έθιμα, ζωντάνια, πολιτισμό. Με νεολαία, που επέστρεψε στον τόπο της και δραστηριοποιείται στον χώρο της κτηνοτροφίας και της γεωργίας.
Μαζί θα παρακολουθήσουμε το έθιμο του Κλήδονα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε πως διασκέδαζαν οι κοπέλες παλιά και πως νυφοδιαλέγονταν . Θα φτιάξουμε βούτυρο παραδοσιακά με μπουτινέλο, θα βγάλουμε μυζήθρα, θα πήξουμε τυρί και θα «στουμπίσουμε» το σιτάρι στην τσιούμα του χωριού.
Έτος παραγωγής: (2018)

https://webtv.ert.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3

 

 

 

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
ao magoulas

"Πρώτη" με αγιασμό την Τρίτη (6/8) για τον ΑΟ Μαγούλας!

Next Article
tsitsipas ouasington

Τσιτσιπάς:προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του ATP 500 Citi Open στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.