Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σπύρου Λάππα με θέμα την «Επείγουσα κατασκευή γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» στην περιοχή Καροπλέσι

Spiros Lappas 33

Ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας απεύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σπύρος Λάππας με θέμα την «Επείγουσα κατασκευή γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» στην περιοχή Καροπλέσι.

Η ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ορεινό χωριό Καροπλέσι, είναι όχι απλά απομονωμένο αλλά και αδικημένο, αφού στερείται τη σύνδεσή του με την Ευρυτανία μέσω οδικού δικτύου. Εδώ και 13 χρόνια οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την ημιτελή γέφυρα στη θέση «Ρογκάκια», που ξεκίνησε το 2009 και συνδέει την περιοχή με τη Νεραΐδα Ευρυτανίας.

Το πρόβλημα του αδιεξόδου ξεκίνησε να λύνεται με τη μεταφορά μιας παλιάς στρατιωτικής γέφυρας Μπέλλεϋ, στη θέση «Ρογκάκια», όπου θα μπορούσε να δώσει εναλλακτική διέξοδο απέναντι στο χωριό Νεράιδα και κατ’ επέκταση προς Ευρυτανία και Καρπενήσι, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πέρασαν 13 χρόνια, που παρά τις καλές προθέσεις αρμοδίων, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής με παραστάσεις και διαμαρτυρία, τα ψηφίσματα συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων, την συλλογή υπογραφών, η περιοχή παραμένει απομονωμένη. Ο δρόμος τερματίζει στο χωριό, χωρίς να υπάρχει διέξοδος, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την διαβίωση των κατοίκων, σε περίπτωση αποκλεισμού είτε λόγω των σοβαρών φθορών του οδικού δικτύου είτε λόγω φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές), αλλά και του τουριστικού αποκλεισμού και μαρασμού του δασικού χωριού «Δρυάδες», το οποίο πολλά χρόνια έχει μείνει αναξιοποίητο.

Τονίζονται επίσης τα εξής:

 Επειδή τα χωριά των Αγράφων αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα κάθε χρόνο λόγω των καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις και παγετοί), δημιουργώντας προβλήματα και ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Επειδή είναι επικίνδυνο, το χωριό Καροπλέσι, σε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, να μην έχει πρόσβαση διαφυγής προς ευχερή και ασφαλή  άλλη κατεύθυνση.

Επειδή η τοποθέτηση της γέφυρας θα δίνει την δυνατότητα μετακίνησης στους κατοίκους και επισκέπτες να έχουν ακόμα μία πρόσβαση – διαδρομή στο νομό Ευρυτανίας και κατ’ επέκταση στο Καρπενήσι και το αντίστροφό στην Καρδίτσα και τη λίμνη Πλαστήρα.

Επειδή όλα τα έργα του νομού μας, μικρά και μεγάλα, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για τους δημότες και πολίτες των περιοχών.

Επειδή για τους κατοίκους των περιοχών η γέφυρα στη περιοχή «Ρογκάκια» αποτελεί σημαντικό έργο

Επειδή το δασικό χωριό «Δρυάδες», που υπήρξε σε αδράνεια πολλά χρόνια, με την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας θα επιφέρει εύκολη προσβασιμότητα και από τον γειτονικό νομό

Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης, αν θα υπάρξει άμεση έναρξη των εργασιών, για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην περιοχή «Ρογκάκια», προκειμένου να εκλείψει οριστικά το πρόβλημα της απομόνωσης, της μετακίνησης και της σύνδεσης της περιοχής Καροπλέσι Καρδίτσας με την Νεραΐδα Ευρυτανίας;

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
tsiakos ypografes

Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Next Article
karaiskakeia Manolis stergiopoulos

Σε κλίμα πανηγυρικό άνοιξε η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια