Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση Σπύρου Λάππα για το δεύτερο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνει στο νομό Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας

Ερώτηση Σπύρου Λάππα για το δεύτερο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνει στο νομό Καρδίτσας

Στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης έθεσε ερώτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σπύρος Λάππας, σχετικά με το δεύτερο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνει στο νομό Καρδίτσας μέσα σε διάστημα ενός (1) χρόνου.

Αφορμή της ερώτησης στάθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, όπου φημολογείται ότι η διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει στη παύση και άλλων υποκαταστημάτων στο νομό.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει ότι, δεν έχει τέλος η αποψίλωση του Νομού Καρδίτσας από υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, αφού σε λιγότερο από 12 μήνες η διοίκηση της τράπεζας, ενώ έχει κλείσει το υποκατάστημα στην πόλη του Μουζακίου, πληροφορούμαστε ότι στα σχέδιά της είναι το κλείσιμο του υποκαταστήματος επί της οδού Πλαστήρα, στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας.

Συνέπεια αυτών είναι η αυξανόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού, αφού προσέρχονται σε αυτή τόσο από τον ορεινό όγκο της περιοχής, όσο και από την ευρύτερη περιοχή και θα αναγκάζονται για μία τραπεζική συναλλαγή να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις. Το κάθε κατάστημα εξυπηρετεί ηλικιωμένους ανθρώπους, σημαντική μερίδα του αγροτικού κόσμου (περιοχή κατά το πλείστον αγροτική), συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους. Οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται σε τεράστιες ουρές στο μοναδικό κατάστημα που θα απομείνει στην πόλη καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τον πληθυσμό του νομού.

Ανησυχία επίσης υπάρχει στους κόλπους των εργαζομένων για απώλεια των θέσεων εργασίας τους, οδηγώντας τους στην ανεργία ή στη καλύτερη περίπτωση στη μετακίνησή τους σε καταστήματα χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά τους.

Επειδή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι ήδη προκαλεί ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της ορεινής περιοχής δεκάδων χωριών των Αγράφων.

Επειδή το ενδεχόμενο να κλείσει και δεύτερο κατάστημα στο νομό και μάλιστα στην πόλη της Καρδίτσας των 40.000 κατοίκων θα φέρει σε νέα απόγνωση τους πολίτες της πόλης, με βαρύτατο πλήγμα στις οικονομικές, κοινωνικές και συναλλακτικές σχέσεις των κατοίκων.

Επειδή είναι τουλάχιστον προκλητικό να προτείνεται στους υπαλλήλους των υπό κατάργηση καταστημάτων η μόνιμη μετακίνησή τους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογενειακή τους εστία, προκειμένου να αποδεχτούν την εθελούσια έξοδο.

Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να τεθεί ένα τέλος στη συνεχιζόμενη πολιτική συρρίκνωσης τραπεζικών καταστημάτων και προσφερόμενων θέσεων εργασίας, που αυτό είναι βέβαιο ότι προκαλεί βαριές συνέπειες στην οικονομική και συναλλακτική ζωή του τόπου μας.

Επειδή οι συστημικές τράπεζες είναι πολλαπλά ευνοημένες από το κράτος (ήδη πολλαπλές φορές ανακεφαλαιοποιημένες με χρήματα του ελληνικού λαού), η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ένα λειτουργικό δίκτυο τραπεζικών καταστημάτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.

Τα ερωτήματα που θέτονται στους αρμόδιους υπουργούς είναι τα εξής: 

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Καρδίτσα επί της οδού Πλαστήρα (στο κέντρο της πόλης);
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των θέσεων εργασίας χωρίς να καθίσταται υποχρεωτική η εθελούσια έξοδος, όταν ως μόνη εναλλακτική που υπάρχει είναι η μετακίνηση των εργαζομένων της τράπεζας σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά από την οικογένειά τους;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας/ΔΟπΑΚ υποδέχθηκε την έκθεση «ΜΕΤΑΙΧΜΙΑ»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας/ΔΟπΑΚ υποδέχθηκε την έκθεση «ΜΕΤΑΙΧΜΙΑ»

Next Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 23 έως 29/05/2022 

Related Posts