Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση Κώστα Τσιάρα για την αναδιοργάνωση της ΕΤΑΔ ΑΕ

Κώστας Τσιάρας
Κώστας Τσιάρας

 

Ερώτηση σχετικά με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας από κοινού με τον Τομεάρχη Οικονομικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Στην ερώτηση που συνυπογράφεται από τους 15 συνολικά Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποτελούν μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θίγονται όλα τα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την προβλεπόμενη αναδιοργάνωση της εταιρείας, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της ΕΕΣΥΠ ΑΕ.

Ο ερωτώντες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν απαντήσεις για τις υπεράριθμες προσλήψεις προσωπικού, τις υπερβάσεις αμοιβών εκτελεστικών στελεχών και την αύξηση του μισθολογικού και επιδοματικού κόστους της εταιρείας. Όπως αναφέρουν, ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018, με το μηνιαίο μισθολογικό κόστος για 68 από τους προσληφθέντες να ανέρχεται στα 180.000 ευρώ. Οι βουλευτές ζητούν επίσης εξηγήσεις για ορισμένες απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΤΑΔ ΑΕ μετά την αναδιοργάνωσή της και ρωτούν τους λόγους στους οποίους οφείλεται η εκτόξευση των αμοιβών των μελών του ΔΣ της εταιρείας.

Με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ αποτελεί φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και καταχωρείται εντός της περιμέτρου του σχετικού Μητρώου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν εάν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δημοσιονομικής πειθαρχίας και παρακολούθησης που ισχύει για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.




Total
0
Shares
Previous Article
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

19 Απριλίου: Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Next Article
vrantza xenogiannakopoulou

Συνάντηση Π. Βράντζα με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου