Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας!

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

 Έντονες οι διαμαρτυρίες και πολλά τα παράπονα  Πατριωτών ,που επικοινωνούν μαζί μας ,για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγκατάσταση και εκτέλεση έργων Ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό 9 – “Ιερά Μονή Σπηλιώτισσας – Λίμνη Στεφανιάδας – Αετοχώρι-  Β Μάραθο- Όρια Άρτας ( Κοράκου)” / 15 Χλμ.

Η ανάδοχος εταιρεία ( ΤΕΚ ΑΕ με έδρα την Καρδίτσα) δεν έχει εγκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια μετά την δημοπράτηση από την αρμόδια Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας Θεσσαλίας ,που υπάγεται στην Αντιπεριφέρεια μας.

Η πίστωση έχει εγκριθεί από το 2018 μέσω ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών ( άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ,κατά πληροφορίες μας) και με παρέμβαση της τότε Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Ηλία Αντωνίου.

Παρά τα γραπτά μας διαβήματα και συχνή αλληλογραφία μας με όλους τους εμπλεκόμενους και το Δασαρχείο Μουζακίου , ουδέν θετικό έως σήμερα….

Με έγγραφο του το τοπικό Δασαρχείο Μουζακίου μας ενημέρωσε το 2020 ότι η ευθύνη βρίσκεται στην ανάδοχο εταιρεία και την επιβλεπουσα Υπηρεσία.

Ζητήσαμε από την Δημοτική αρχή Αργιθέας να αναλάβει δράση για επιτάχυνση των εργασιών…..έως σήμερα : τίποτα!

Απευθυνθηκαμε στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και σε όλους τους Βουλευτές του νομού Καρδίτσας.

• Στις 16 Απριλίου 2021 ζητήσαμε εγγράφως απαντήσεις για σειρά τοπικών θεμάτων που εκκρεμούν επί μήνες και χρόνια.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα στον αγαπητό Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιο και φίλο Δντη Τεχνικών Έργων Δημήτρη Κουτρομάνο , τονίζαμε:

“…. Ενόψει γιορτών Πάσχα …. χρειάζεται να επιταχυνθούν και να επιλυθούν εκκρεμότητες ,που έχουν βαλτώσει λόγω Κορωνο-ιού και Ιανού.

Δημότες θέτουν ερωτήματα:

1. Η δεύτερη εργολαβία Ασφαλτόστρωσης της ΤΕΚ ΑΕ που έχει αναλάβει το οδικό τμήμα από Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι, πότε θα εγκατασταθεί και ποιοί οι λόγοι της μεγάλης κωλυσιεργίας ;Ποιος ελέγχει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργολήπτριας;

Σας έχουμε κοινοποιήσει ,από πέρυσι, σχετικά έγγραφα του Δασαρχείου Μουζακίου, στη διάθεση σας εάν δεν τα έχετε κρατήσει.
Διαδίδεται ότι η ανάδοχος ,ίσως αποσυρθεί …. Αληθεύει ;;;
………………….
4. Για το τρίτο οδικό τμήμα από Κοράκου έως Β Μάραθο- Αετοχώρι- τι προβλέπεται; Υπάρχει αίτημα στο υπουργείο υποδομών ώστε να ολοκληρωθεί η επαρχιακή οδός 9 ( σύνδεση χωριών Αχελώου με αυτά της Ανατολικής);
5. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για δημοπράτηση έργων Ασφάλτου στον Διαπεριφερειακής σημασίας δρόμο Βραγκιανών – Ρογκίων;
6. Πότε η Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας θα προβεί σε επικαιροποίηση Προϋπολογισμού Ασφαλτόστρωσης από Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας έως όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 χλμ);
——————–
Πέρασαν 25 μέρες και απάντηση δεν είχαμε.
Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Δντης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας χρωστάνε απαντήσεις ,έχουν πολιτική ηθική και νομική υποχρέωση ,προς τους Αργιθεάτες-Θεσσαλούς και Αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης …..
Είμαστε σίγουροι  ότι ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και με την ευαισθησία του προς τις ορεινές Απομακρυσμένες περιοχές θα δώσει τις πρέπουσες λύσεις.
Η καθυστέρηση είναι τραγική και αδικαιολόγητη …..
Κινδυνεύουν να χαθούν πιστώσεις και ο κόσμος συνεχίζει να ταλαιπωρείται σε χωματόδρομο κάκιστης βατότητας !!!
Τι συμβαίνει ; Ποιός καλύπτει ποιόν και έως πότε;
Οι Πολιτικοί μας ώρα να παρέμβουν αποτελεσματικά…..!
Οι Αιρετοί να ανεβάσουν τους τόνους…. επιτέλους!!!!
Δημήτρης Παπακώστας 11-5-21.



Total
0
Shares
Previous Article
ask theoni agonas

Ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται την Τετάρτη 5 μ.μ. το Φίλιππο Βέροιας

Next Article
Δήμος Παλαμά: Rapid tests

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού στη Θεσσαλία αύριο Τετάρτη