Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτημα του Στ. Αναστασόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για την οδική σύνδεση Λίμνης Ν. Πλαστήρα – Μουζακίου

Το θέμα της οδικής σύνδεσης της Λίμνης Ν. Πλαστήρα με το Μουζάκι, μέρες που είναι υψηλής επισκεψιμότητας, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 27/12/16) ο περιφερειακός σύμβουλος του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» κ. Στέλιος Αναστασόπουλος. Πρόκειται για θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο τουλάχιστον της Δυτικής Θεσσαλίας καθώς συνδέει έμμεσα τρεις διεθνούς επιπέδου τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Λίμνη, τα Μετέωρα και το Περτούλι.

Στο ερώτημά του προς τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι ο τωρινός δρόμος (από Κερασιά, Ανθοχώρι) είναι άκρως επικίνδυνος λόγω της στενότητας του οδοστρώματος και κυρίως λόγων των μεγάλων και συχνών κατολισθητικών φαινομένων που διακόπτουν την κυκλοφορία στο ύψος της Κερασιάς. Συγκεκριμένα είπε ότι «η επικινδυνότητα αλλά και η σημασία που έχει ο οδικός άξονας στην τουριστική ανάπτυξη στη Δυτική Θεσσαλία επιβάλλουν την ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου». Ανέφερε επίσης ότι «στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται μελέτη για τον οδικό άξονα (ο.α) Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας (ΕΑΠΝΑ) 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου τα 8.500.000 ΕΥΡΩ». Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο με τον ο.α Παλαιομονάστηρο – Πύλη που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020» (με προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ).

Ο κ. Αγοραστός στην απάντησή του αμφισβήτησε ότι η παρούσα μελέτη είναι επικαιροποιημένη ενώ απάντησε αρνητικά ως προς τη δυνατότητα ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ καθώς «δε μπορεί να συνδεθεί έμμεσα με διευρωπαϊκή οδό, όπως συμβαίνει με τον ο. α. Παλαιομονάστηρο – Πύλη ο οποίος συνδέεται με τον Ε65».

Εμείς απ’ τη μεριά μας επισημαίνουμε ότι το έργο μπορεί να συνδεθεί, με τη σειρά του με τον Ε65 μέσω του βασικού άξονα μεταφοράς Μουζάκι – Τρίκαλα, που περιλαμβάνει και τον πρόσφατα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και προαναφερθέντα ο.α Παλαιομονάστηρο – Πύλη. Καλούμε, λοιπόν, την Περιφερειακή Αρχή να ασκήσει τις σχετικές πιέσεις, όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ή έστω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θεωρούμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προτεραιοτήτων της Πολιτείας. Για εμάς η μείωση των αποστάσεων μεταξύ περιοχών και τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος, εφόσον αυτή σέβεται το φυσικό περιβάλλον, είναι προτεραιότητα αφού ωφελεί την τοπική οικονομία και κοινωνία καθώς, ανάμεσα στα άλλα, προσδίδει και θέσεις εργασίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τη Θεσσαλία.

Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία
29/12/2016




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση για τα παιδιά από το κέντρο "Παρέμβαση" στον Τεχνόδρομο Χριστουγέννων

Next Article

Φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Related Posts

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο
Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε με χαρά και φιλόξενη διάθεση το Γυμνάσιο της Πάτμου