Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

«Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

«Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου Καρδίτσας αποτελεί ένα από τα 218 σχολεία, στα οποία εντάσσεται το πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2020-2021.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, καθώς και εκπαιδευτικοί των τάξεων και ειδικοτήτων που διδάσκουν στο σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης.

Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Στα πλαίσια των 4 Θεματικών Κύκλων του προγράμματος και δεδομένων των δυσχερών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς λόγω Covid (τηλεκπαίδευση για σημαντικό χρονικό διάστημα, περιορισμοί στην εφαρμογή βιωματικών δράσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών, αποχή από το σχολικό περιβάλλον κτλ.),  οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στις αντίστοιχες δραστηριότητες του κάθε Θεματικού Κύκλου, με την παραγωγή πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, όπως ιστορίες, ποιήματα, τραγούδια, παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, εικαστικές δημιουργίες σε τοίχους του σχολείου μας κτλ), καλλιεργώντας έτσι τις δεξιότητες -στόχοι του 21ου αιώνα : αυτομέριμνα, ενσυναίσθηση, ανθεκτικότητα, ανεκτικότητα, πρωτοβουλία, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα κτλ).
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
aerodromio skiathos

Σκιάθος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα

Επόμενο άρθρο
Ο Γιώργος Δ. Καραβίδας για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με το Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

Γιώργος Δ. Καραβίδας: ....αντί των αποφασισθέντων δελτίων τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., έρχονται τα δημοσιεύματα προσωπικής προβολής του κου Δημάρχου Μουζακίου