Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εργαστήρι παραδοσιακής ενδυμασίας και ασκήσεις μουσικοκινητικής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Καρδίτσας

Εργαστήρι παραδοσιακής ενδυμασίας και ασκήσεις μουσικοκινητικής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας

Την Τετάρτη 1/6 και την Πέμπτη 2/6 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Παράδοσης 2016»

Οι μικροί φίλοι του Β΄Παιδικού Σταθμού και των Α΄& Β΄Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή ενδυμασία του τόπου τους και μέσα από διάφορες ασκήσεις μουσικοκινητικής αγωγής θα κάνουν το πρώτο τους σεργιάνι στους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια της Καρδίτσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Παράδοσης 2016», που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας-Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στόχος του εργαστηρίου παραδοσιακής ενδυμασίας και των μουσικοκινητικών ασκήσεων αγωγής είναι να γνωρίσουν τα παιδιά φυσικά και αβίαστα κάποια από τα βασικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η ενδυμασία, το τραγούδι και ο χορός.

Για τον σκοπό αυτό την Τετάρτη 1  Ιουνίου και την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 10.30 π. μ.  θα επισκεφτούν τους Παιδικούς Σταθμούς κλιμάκια του Κ.Ι. Λ..Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» στελεχωμένα από τις εκπαιδευτικούς με ειδικότητα στους χορούς Γιώτη Έφη, ταμία του Απόλλωνα, Τζέλλα Σοφία, Έφορο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, την Υπεύθυνη της Επιτροπής  Εργαστηρίου της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων Μπάλλα Μαίρη και μέλη του Δ. Σ. του Απόλλωνα έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για αυτή τη συνάντηση, που σίγουρα θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά.




Total
0
Shares
Previous Article

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη στα αρχαία ελληνικά στο ανοιχτό θέατρο της Μητρόπολης

Next Article

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών