Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης από τον Δήμο Μουζακίου στον ποταμό Μέγα

Εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης από τον Δήμο Μουζακίου στον ποταμό Μέγα

Εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης από τον Δήμο Μουζακίου στον ποταμό Μέγα

Στα πλαίσια ολοκληρωμένου πλάνου αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιείται από τον Δήμο Μουζακίου, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες παρεμβάσεις καθαρισμού και διαπλάτυνσης του ποταμού Μέγα σε μήκος 1100 μέτρων στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Μαγούλας και Μαγουλίτσας.

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν στην κοίτη και στις όχθες του ποταμού από τη γέφυρα Μαγουλίτσας μέχρι τη θέση «Μπρίπη».

Στο έργο περιόδευσαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με τους αντιδημάρχους Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Παπακώστα, Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Γιώργο Φούντα, και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας κ. Κώστα Σπανό.

Εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης από τον Δήμο Μουζακίου στον ποταμό Μέγα

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής είναι, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου, ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην υλοτόμηση των δένδρων που βρίσκονται μέσα στον Μέγα για να καθαριστεί και το υπόλοιπο τμήμα του, από τη θέση «Μπρίπη» μέχρι τον Πάμισο.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Θεοφ. Στάθης επισήμανε: «Η πραγματικότητα διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» που διαδίδουν ότι με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, ο Δήμος Μουζακίου δεν εκτελεί αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα που έρχεται. Δυστυχώς γι’ αυτές, η Διοίκησή μας και υπεύθυνη είναι και σχέδιο πολιτικής προστασίας διαθέτει, το οποίο βέβαια ήδη εφαρμόζεται. Το επόμενο διάστημα οι δράσεις και παρεμβάσεις που προβλέπονται σε αυτό, θα ενταθούν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα με μέριμνα πλέον της νέας Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που συστήσαμε. Βέβαια, ο αγώνας να εξευρεθούν απαραίτητα κονδύλια, να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια σχετικά με τις αρμοδιότητες κράτους – Τ.Α. και να αντιμετωπιστούν οι μόνιμες ελλείψεις μέσων και προσωπικού είναι επίπονος. Όμως, με σωστή οργάνωση, στενή συνεργασία και σκληρή δουλειά βρίσκουμε τις λύσεις. Άλλωστε, ως Δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εμπεδωθεί στις τοπικές κοινωνίες ξανά το αίσθημα της σιγουριάς και ασφάλειας που έπληξε ο «Ιανός».

Εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης από τον Δήμο Μουζακίου στον ποταμό Μέγα




Total
0
Shares
Previous Article
Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου

Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου: 3ος Αγώνας Scramble Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Η ανεπάρκεια και ατολμία "συναρμόδιων" απειλεί τα 8 χωριά Ανατολικής Αργιθέας και την Μονή Σπηλιώτισσας με ολικό οδικό αποκλεισμό, στο Πευκόφυτο....