Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα υποδομών στο Νoμό Καρδίτσας

 

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Δέδε, συζητήθηκαν τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν στο Νομό Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία τόσο των ενταγμένων, όσο των και νέων έργων της περιοχής.

  • Για το δρόμο «Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα», ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήματος από την Περιφέρεια. Εντός των ημερών θα υπάρξει η δέσμευσή της σχετικής πίστωσης και αρχές φθινοπώρου θα προχωρήσει η δημοπρασία.
  • Για το οδικό, «Διασταύρωση Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί», η πρώτη φάση βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης του εργολάβου, η οποία αναμένεται εντός του Αυγούστου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης.
  • Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ του 2018 του τμήματος «Αργύρι – Γέφυρα Καταφυλλίου» με χρηματοδότηση τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού και στόχο την άμεση δημοπράτηση (εντός του 2018).
  • Συζητήθηκε επίσης η ένταξη στο τρέχων ΠΔΕ η βελτίωση του δρόμου «Μητρόπολη – Καρδίτσα», έργο το οποίο προτάθηκε από την Περιφέρεια.
  • Το αρδευτικό, «Μεταφορά νερού με κλειστό δίκτυο από τον ποταμό Καλέντζη στον ποταμό Σοφαδίτη», στο Δήμο Παλαμά, για το οποίο ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη, θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ του 2019.
  • Τέλος ο Γ.Γ. ήταν θετικός για τη χρηματοδότηση (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ολοκλήρωση -ασφαλτόστρωση- του δρόμου από «Γκρόπα προς Ανθηρό», τμήμα που βρίσκεται στην ΠΕ Τρικάλων, αλλά συνδέει και εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Νομών.



Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινά το Φεστιβάλ Λιμνών Ν. Καρδίτσας 2018

Next Article

Ολοκληρώθηκε το 10ο Παγκόσμιο αντάμωμα Θεσσαλών στην Καρδίτσα

Related Posts