Έργα υποδομών στο Νoμό Καρδίτσας

 

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Δέδε, συζητήθηκαν τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν στο Νομό Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία τόσο των ενταγμένων, όσο των και νέων έργων της περιοχής.

  • Για το δρόμο «Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα», ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήματος από την Περιφέρεια. Εντός των ημερών θα υπάρξει η δέσμευσή της σχετικής πίστωσης και αρχές φθινοπώρου θα προχωρήσει η δημοπρασία.
  • Για το οδικό, «Διασταύρωση Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί», η πρώτη φάση βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης του εργολάβου, η οποία αναμένεται εντός του Αυγούστου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης.
  • Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ του 2018 του τμήματος «Αργύρι – Γέφυρα Καταφυλλίου» με χρηματοδότηση τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού και στόχο την άμεση δημοπράτηση (εντός του 2018).
  • Συζητήθηκε επίσης η ένταξη στο τρέχων ΠΔΕ η βελτίωση του δρόμου «Μητρόπολη – Καρδίτσα», έργο το οποίο προτάθηκε από την Περιφέρεια.
  • Το αρδευτικό, «Μεταφορά νερού με κλειστό δίκτυο από τον ποταμό Καλέντζη στον ποταμό Σοφαδίτη», στο Δήμο Παλαμά, για το οποίο ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη, θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ του 2019.
  • Τέλος ο Γ.Γ. ήταν θετικός για τη χρηματοδότηση (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ολοκλήρωση -ασφαλτόστρωση- του δρόμου από «Γκρόπα προς Ανθηρό», τμήμα που βρίσκεται στην ΠΕ Τρικάλων, αλλά συνδέει και εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Νομών.


Total
0
Shares