Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

Share

Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

Στην κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου Βραγκιανών αποκαταστάθηκε ο στύλος ΔΕΔΔΗΕ που είχε γείρει επικίνδυνα προ μηνών και δέθηκε ο επίτονος αντιστήριξης σε σημείο που δεν εμποδίζει την σχεδιαζόμενη παιδική χαρά που αναμένουν παιδιά και γονείς.

Με εντολή ΔΕΗ Άρτας ο εργολάβος σήμερα έδωσε λύση. Παρόντες οι δυο Αντιδήμαρχοι Αργιθέας : Ηλίας Τσιατσιάνης και Θανάσης Καραγεώργος.

Είχαμε θέσει το θέμα στον Πρόεδρο ΔΣ Ηλία Παπαδήμα σε επιτόπια συνάντηση μας παρόντος του Δημάρχου Ανδρέα Β. Στεργίου αρχές 13-9-22.

Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

• Στην Αγιά Σωτήρα έργα εξωραϊσμού στον περιβάλλοντα χώρο από τους δυο επιτρόπους της Διαχειριστικής Νίκο Χρ. Λέτσιο και Τάκη Κ. Χαντζή. Νέα τραπέζια ξύλινα και πάγκοι (δωρεά πιστού -αιρετού κατά πληροφορίες μας- που θέλει κρατήσει ανωνυμία του) και επισκευή αποθήκης από μαστόρους: Ν. Κ. Χαντζή – Β. Γ. Χαντζή.

Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

• Ο επιμελητής Ι. Μονής μας χάρισε το βιβλίο: «18 Δεκεμβρίου 1862 – Η μεγάλη νύχτα» (σφαγή των έξι από ΤουρκοΑλβανούς) από το μικρό παράθυρο του ΚαστροΜοναστήρου.
• Έκδοση 2012 επί προεδρίας Κώστα Θ. Αγόρη – ΔΣ Πανελλήνιου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας.

Έργα στα Θεσσαλικά Βραγκιανά

^ Μαζί με τα βιβλία της Αννίτας Ν. Πρασσά και του αείμνηστου δασκάλου Βασίλη Κωτσιώρη αποτελούν τα γραπτά ντοκουμέντα για την Αγιά Σωτήρα .

^ Με χαρά είδαμε γραπτό κείμενο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών όπου αναγράφεται πιο παλιά χρονολογία κτίσεως του: 1155 αντί 1652 ή 55.

* Άλλοι πιο ειδικοί από εμάς ας ερευνήσουν μεθοδικά και επισταμένως για την ιστορική αλήθεια του λαμπρού ΚαστροΜονάστηρου που χάρι στους ενορίτες, τον μεγάλο Δωρητή μας για ανάδειξη Τοιχογραφιών και Τέμπλου -που γράψαμε πρόσφατα- τους Χορηγούς και την ευλογία του κκ Τιμοθέου φιλοδοξούμε να καταστεί πρώτο σε όλο την νότια Πίνδο !

• Με νέες υποδομές: ενεργειακή αυτονομία και άσφαλτο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

29-10-22

Δείτε επίσης