Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα πνοής 20 εκατομμυρίων € στην Καρδίτσα

Τα αρδευτικά έργα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης

Στη Θεσσαλία βρέθηκαν την Παρασκευή η Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και  ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου κ. Γιώργος Δέδες, προκειμένου να διαπιστώσουν και  να ιεραρχήσουν τις  ανάγκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να εξαγγείλουν συγκεκριμένα έργα.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 44.000.000 €, αφορούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τις αρδευτικές ανάγκες, την οδοποιΐα και την εκπαίδευση, θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο και θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το Σάββατο, στην Καρδίτσα, ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος απο τους τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρο Λάππα, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφεριάρχη κ. Β. Τσιάκου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοίνωσε:

  • Την αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων ΤΑΥΡΩΠΟΥ, προϋπολογισμού 12.500.000 €
  • Μελέτες αρδευτικών δικτύων ΣΜΟΚΟΒΟΥ , προϋπολογισμού 3.500.000 € και
  • Την κατασκευή οδού Ιεράς Μονής Σπηλιάς – Βραγγιανά (τμήμα Ι.Μ. ΣΠΗΛΙΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΙΑΔΑ,) προϋπολογισμού 3.000.000 €.

            Η κ. Κατσαβριά, εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς αυτά τα  έργα πνοής, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, εκφράζουν την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του αγροτικού κόσμου.

Σημείωσε ότι επιβάλλεται να προκηρυχτεί η επέκταση του δικτύου άρδευσης  της Λίμνης Σμοκόβου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, σύμφωνα και με πρότερο αίτημα που η ίδια υπέβαλε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, αίτημα το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον κ. Δέδε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε επίσης, την αναγκαιότητα υλοποίησης και των δεσμεύσεων τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη όσο και του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου σε Επίκαιρες Ερωτήσεις της στη Βουλή και σχετικά υπομνήματα που αφορούν:

  1. Τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων και τη θέσπιση Ενιαίων Κανόνων Τιμολόγησης του αρδευτικού νερού και

2 .Την ενίσχυση των αγροτών, με γρήγορες και απλουστευμένες διαδικασίες,  προκειμένου να αντικαταστήσουν τα υδροβόρα συστήματα άρδευσης με συστήματα  εξοικονόμησης νερού.

Τα παραπάνω ενισχύουν την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία γενικότερα μέσα από τη βιώσιμη και την ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων και συμβάλλουν στην ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Λεοντάρι - ΑΕ Μουζακίου Αργιθέας 1-1 για την 4η αγωνιστική

Επόμενο άρθρο

Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Πύλη-Παλαιομονάστηρο